- De pårørende er sjokkert over frifinnelsen

De pårørende etter Gulskogen-brannen, der sju mennesker mistet livet, reagerer med sjokk på lagmannsrettens frifinnelse av 55-åringen. Ingen av dem får èn krone i erstatning.

Brann på Gulskogen

De pårørende er sjokkerte etter at en 55-åring ble frifunnet på alle punkter for Gulskogen-brannen, der sju mennesker mistet livet.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Dommen kom et drøyt døgn etter at lagmannsretten avsluttet behandlingen av ankesaken i tinghuset i Drammen mandag ettermiddag.

Den polske arbeideren ble frikjent på alle punkter i Borgarting Lagmannsrett.

Nå reagerer de pårørende med sjokk på frifinnelsen.

- De ble veldig overrasket og sjokkert da de fikk vite dommen, i og med at mannen ble dømt i første instans, sier bistandsadvokat Caroline Heien Berg til NRK.no.

De etterlatte, som i Drammen tingrett ble tilkjent en erstatning på 60.000 kroner hver, får etter frifinnelsen ingen erstatning.

- Dette er veldig tøft for familiene som sliter økonomisk, sier Heien Berg.

Les: Alt om Gulskogen-brannen

Les: 17 vitner skal forklare seg

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gulskogen-brannen

De etterlatte etter Gulskogen-brannen i 2008 får ingen ertatning.

Foto: Søndre Buskerud politidistrikt

- Ikke gode nok bevis

– Det er en veldig grundig dom som frifinner min klient 100 prosent. Det er også en enstemmig dom, sa forsvareren Abdelilah Saeme til NRK.no da dommen ble kjent tirsdag.

Aktor Monica Hanø var skuffet over dommen.

- Lagmannsretten har en annen vurdering av bevisene enn det vi har, så det er bare noe vi må forholde oss til, sa hun tirsdag.

Nå vil bistandsadvokat Caroline Heien Berg avvente situasjonen før de gjør noe mer i saken.

- Vi vil blant annet se hva politiet gjør videre i saken, sier hun.

Bodde 22 mennesker i huset

Det tre etasjer store trehuset brant ned natt til 9. november 2008. Da bodde det 22 personer i huset.

Sju av menneskene som bodde i huset mistet livet under den voldsomme brannen. 15 personer kom seg ut, blant dem en mannen som stod tiltalt i for uaktsom mordbrann.

Flere av disse har forklart at strømkapasiteten i huset var for dårlig til å tåle at så mange bodde i huset, og at strømmen ofte ble borte fordi sikringer gikk på grunn av overbelastning. I følge tiltalen skal mannen, som er i 50-årene, ha manipulert sikringene i huset for å få ut mer strøm. Det skal ha skjedd to dager før brannen startet.

Tiltalte innrømmer å ha fikset på en sikring ved én anledning, men det skal ifølge ham selv ha vært i juli/august.

Les: Innrømmer å ha fikset på sikring

Mannen ble først dømt til to og et halvt års fengsel ,og til å betale 24 etterlatte etter de syv omkomne 60.000 kroner hver i erstatning.