Hopp til innhold

- Viktig for ytringsfriheten

Stortingsrepresentant støtter Facebookgruppa «Vi som krever en ikke-muslimsk taxisjåfør»

Ulf Erik Knudsen (Frp)

Ulf Erik Knudsen (Frp) er opptatt av ytringsfriheten.

Foto: NRK

Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen (Frp) er medlem av ei Facebook-gruppe som heter «Vi som krever en ikke-muslimsk taxisjåfør».

Gruppa forkynner at det er direkte farlig å sette seg i en taxi med muslimsk sjåfør, og de krever retten til å leve et liv i trygghet fra forbrytere.

Les: Profilerer seg med Muhammed-tegning

Les: SMS-aksjon mot muslimske sjåfører

– Respekterer ikke ytringsfriheten
Taxi-sjåførene markerte seg i Oslo natt til lørdag.

Muslimske taxisjåfører demonstrerte mot trykking av Muhammed-karikaturer.

Foto: Erik Engen / NRK

– Min tilknytning til denne Facebook-gruppen er et uttrykk for at ytringsfriheten må forsvares. Det sier Ulf Erik Knudsen til NRK.no

Han sikter til muslimske taxisjåførers protestaksjon i Oslo 6. februar. Da la de ned arbeidet i protest mot Dagbladets trykking av Mohammed-karikaturer.

Knudsen mener det er et uttrykk for at de ikke respekterer ytringsfriheten.

– Når det gjelder voldtekter i Oslo, så har det skjedd flere ganger at overgriperen har muslimsk bakgrunn, mens offeret har vært av vestlig eller norsk bakgrunn, sier Knudsen.

– Det heller ikke ukjent med vold og kriminalitet i disse miljøene, fortsetter stortingspolitikeren.

– Dustete spørsmål

– Hadde du helst sett at det ikke fantes noen muslimske taxisjåfører?

– Det var et dustete spørsmål. Det synes jeg ikke det er verdig å kommentere.

– Er det aktuelt å revurdere ditt medlemskap i denne Facebook-gruppa?

– Siden NRK setter fokus på det, får jeg gå inn og se hva det står der og hva som er lagt inn av kommentarer på det, sier Ulf Erik Knudsen.

Fjernet

Knudsen har nå meldt seg ut av Facebook-gruppen "Vi som krever en
ikke-muslimsk taxisjåfør".

- Jeg meldte meg ut mandag kveld etter at NRK gjorde meg oppmerksom på deler av det som gruppen skrev. Jeg kan ikke stå inne for det. Jeg står derimot inne for at jeg meldte meg inn i gruppen som en protest mot dem som demonstrerte mot
ytringsfriheten, men det er klart at deler av det som står på gruppens side er ting jeg ikke står inne for, sier Knudsen til NTB.

Da NTB sjekket gruppens side, sto Knudsen klokken 11 tirsdag fortsatt som medlem, men han var senere fjernet. Gruppen hadde tirsdag morgen 64 medlemmer, og få timer senere var antallet økt til 94.

Langt over streken

Innvandrerpolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet, Lise Christoffersen, mener stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen for Frp har gått over streken ved å melde seg inn i gruppa.

- Det er nesten sånn at man ikke greier å ta det helt på alvor. Det virker jo helt hinsides. Dette er jo et ledd i den måten FrP hele tiden søker konfrontasjon rundt innvandrings- og inkluderingspolitikken på, sier hun til NRK.no.

Christoffersen synes Knudsens medlemsskap rett og slett er lavmål.

- Når jeg hører Knudsen sier at han skal vurdere sitt medlemsskap i den Facebook-gruppa, synes jeg han bør gjøre det omgående. Han bør ut av gruppa fortere enn svint, og dette hører ikke noe sted hjemme. Som stortingspolitiker og menneske, og som ønsker å bli tatt seriøst, kan han ikke være med på sånne ting, sier hun.