Grensekrim i Østfold

 • Smuglet dop for å betale gjeld

  En 20 år gammel kvinne fra Estland er dømt til fengsel i ni måneder, etter at hun ble tatt med 1,7 kilo hasj ved Ørje i slutten av oktober. Hun tilstod smuglingen i Heggen og Frøland tingrett i forrige uke. Hun forklarte at hun sa ja til å frakte narkotikaen inn i Norge for å kunne betale ned gjeld.

 • Polakk med doping og våpen

  Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

 • Reiseleder smuglet røyk

  En kinesisk reiseleder fikk et forelegg på 20 000 kroner, etter at han prøvde å smugle med seg 6 000 sigaretter over Ørje i går ettermiddag. Sigarettene ble funnet i reiselederens bagasje da tollerne stanset en turistbuss. Reiselederen hevdet at sigarettene skulle gis bort som gaver.

 • Polsk smugler prøvde å stikke av

  Halden-politiet pågrep en polakk som stakk av fra en smuglerbil tidlig i går kveld. Han stakk til fots fra bilen på en bensinstasjon, etter å ha kjørt over gamle Svinesundsbrua. Bilen hadde falske danske skilter, og var lastet med 1500 liter øl og 343 liter brennevin. Polakken ble også tatt for smugling i mai.

 • Tatt med dop og våpen

  To tyske menn ble tatt i nitiden på Svinesund i morges, med rundt 20 gram marihuana og et elektrosjokkvåpen. Juristene vurderer nå om de skal pågripes eller ilegges forelegg, sier politiførstebetjent Vidar Andersen i Halden.