Oslo-filharmonien inviterer til gratiskonsert

Søndag ettermiddag tar musikerne i Oslo-Filharmonien med seg instrumentene ut i sola på Sagene, og serverer det de selv kaller «en musikalsk twistpose» til alle som vil høre på, helt gratis.

Utendørskonsert med Oslo-Filharmonien. Dirigent Per Kristian Skalstad og solist Eli Kristin Hanssveen . Orkesteret spiller kjente norske verk av blant andre Edvard Grieg, Eivind Groven og Ole Bull i flotte omgivelser på Sagene i Oslo

Festivaldoene er på plass på Myraløkka og en stor scene er rigget. Dette er tredje år på rad Oslo-Filharmonien inviterer til gratiskonsert på Sagene i Oslo. I fjor var rundt 8500 mennesker som møtte opp for å høre klassiske musikkstykker bli framført under åpen himmel.

– Vi syns det er fantastisk gøy å komme ut til folk, særlig på denne tida når sola skinner. Det blir flott å ha utekonsert hvor folk tar med seg piknikkurven og familien og har en god søndag sammen med oss, sier Ingrid Røynesdal, administrerende direktør i Oslo-Filharmonien.

Konserten starter klokken 15.00 søndag 15. juni, og den vil også bli streamet i toppen av denne artikkelen.

– Funker som ei kule

Gratiskonsert på Myraløkka

LOVER FULL TRØKK: «Feelgood», humor og trøkk er ord som kommer opp når administrerende direktør i Oslo-Filharmonien, Ingrid Røynesdal, snakker om søndagens konsert.

Foto: Eirin Eikås / NRK

Dirigent Per Kristian Skalstad har også med seg sopran Eli Kristin Hanssveen, og Arve Moen Bergset på hardingfele. Mange vil nok kjenne igjen Hanssveen fra underholdningsprogrammet Stjernekamp, som gikk på NRK høsten 2013.

– Det blir virkelig fine ting som funker som ei kule. Dette er en konsert hvor vi virkelig legger opp et «feelgood»-program. Vi har norsk fokus i år og det er alt fra skikkelig Grieg og Dovregubbens hall, noen flotte Prøysen-sanger og også det beste av det beste av norsk klassisk musikk, sier Røynesdal.

– Ingenting låter bedre enn et symfoniorkester

Hun håper at konserten gir mersmak slik at de som kommer på Myraløkka søndag også dukker opp på konsertene deres i Oslo Konserthus til høsten.

– Det er ingenting som låter bedre enn et symfoniorkester, de som betviler det må i alle fall komme på søndag. Det blir hundre mann på podiet og full trøkk, sier Røynesdal.

Det vil også bli musikk i parken på lørdag, da spiller Sagene janitsjar med Linn Skåber som solist og konferansier klokka 17.

Konserten Myraløkka

FULL PARK: I fjor kom over 8000 personer til Myraløkka for å høre Oslo-Filharmonien.

Foto: Tuva Gaarder Nordlie / NRK