Hopp til innhold

Gratiskonsert ga rekord

HØNEFOSS/DRAMMEN (NRK): Hønefoss ballklubb kjemper for å overleve både sportslig og økonomisk. Gratis inngang og konsert trakk flere tilskuere enn noen kamp denne sesongen.

Fotballpublikum ser Hønefoss tapte for HamKam

PUBLIKUMSREKORD: Hønefoss trakk flere enn tidligere i sesongen, men trenger mer drahjelp.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Vi stiller opp for Hønefoss. Det er jo ikke noen selvfølge at alle byer skal ha en toppklubb, men jeg håper laget klarer seg både sportslig og økonomisk, sier Olav Risan i Drolsum stasjon.

Drolsum Stasjon

Gruppa Drolsum Stasjon spilte for å trekke flere til den viktige hjemmekampen for Hønefoss.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Gruppa vartet opp med minikonsert for å trekke flere til kampen lørdag ettermiddag. Inngangen til kampen mot HamKam var også gratis og det gjorde at over 1200 fant veien til det viktige oppgjøret. Det er publikumsrekord. Men likevel ikke så mange som ledelsen hadde håpet.

Høstferie og andre store lokale konkurrerende arrangementer får litt av skylda.

Må skaffe 3 millioner kroner

Klubben har tre kamper igjen å spille i 2. divisjon fotball for menn. Og trener Frode Lafton sier til Ringerikes Blad at plassen skal reddes selv om det ble tap for HamKam i lørdagens hjemmekamp.

Verre er det med økonomien. Klubben har en uke igjen på å skaffe 3 millioner for å redde seg ut av det økonomiske uføret. Derfor var gratiskampen et viktig tiltak.

Både sponsorer, privatpersoner og supporterklubbene betaler et kronebeløp for hver tilskuer som kom. Daglig leder i klubben Tom Gulbrandsen var spent og telte nærmest kroner og øre ettersom folk kom inn porten.

– Det er jo herlig å se at så mange har funnet veien til oss og det er jo sånn det egentlig skal være på hver eneste seriekamp.

Ser lyst på framtida

Daglig leder i Hønefoss Tom Gulbrandsen tror både publikum og sponsorer vil finne tilbake til klubben på sikt.

– Vi satser på unge, lokale talenter og framtida er lys, men vi har ei kneik nå økonomisk som vi må over.

Han forteller at klubben er i dialog med sponsorene og håper at situasjonen skal løse seg når det gjelder det økonomiske.

– Vi vet at ut ifra det budsjettet som er lagt for neste år og åra framover så skal vi klare oss uten røde tall.

Klubben fikk inn 150.000 kroner under fotballkampen. Det var inntekter fra sponsorer, privatpersoner og supporterklubbene.

I tillegg var det ifølge Gulbrandsen en sterk økning i kiosk og loddsalg under kampen.

Fotballpublikum ser kamp i Hønefoss
Foto: Anette Skafjeld / NRK