Grace sikter mot gull i ungdoms-OL

Grace Bullen bryter med Joakim Aardalen når hun lader opp for ungdoms-OL. Treningen mot en gammel mester gjør henne godt rustet til å møte andre jenter i mesterskapet i Kina senere i måneden.

Grace Bullen bryter med Joakim Aardalen

Grace Bullen trener med Joakim Aardalen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

16. august starter ungdoms-OL i Kina, og i den norske troppen som reiser østover på onsdag er Atlas-bryteren Grace Bullen.

Beinhard trening har sikret 17-åringen fra Fredrikstad både EM- og VM-gull i år.

«Bor på brytematta»

Grace Bullen

Grace Bullen trener for edelt metall i ungdoms-OL i Kina.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Hun gjør alt for å holde formen. Grace Bullen har ligget i hardtrening før avreisen til Kina. Det at hun omtrent bor på brytematta har gitt resultater: i år er hun best i Europa og verdensmester. Og nå altså OL-billett. Det overrasker ikke de som trener med Grace. Hun trener mer enn alle andre.

– Det blir enda mer når jeg kommer til Kina, da har jeg to uker til før jeg skal bryte.

– Det blir ikke mye sommerferie?

–Nei. Jeg har ikke opplevd sommerferie på noen år nå.

Trener på tøft nivå

Grace har Joakim Aardalen som trener, og treningen med klubbkameraten som har drøssevis av medaljer er gull verdt for OL-håpet.

– Det er mye tøffere på herrenivå. Så der har jeg en fordel i forhold til jentene som bare trener med jenter, sier Grace..

– Det er så enkelt: den som trener mest, den blir best. Hun er den første som kommer, den siste som drar. Det er moro å se at det fortsatt finnes noen som satser slik, sier Aardalen.