Gøy med leksehjelp

Realfagstudenten Hussein Ali Hussein så mange innvandrerbarn droppe ut av skolen og ville gjøre noe med det. Det startet med fire elever. Nå er det over 60.

Han så mange innvandrerbarn droppe ut av skolen, og ville gjøre noe med det. For to år siden startet realfagstudenten leksehjelp på Sagene i Oslo.

HJELPER BARN MED LEKSER: To kvelder i uken stiller Hussein Ali Hussein opp hos Sagene flerkulturelle frivillighetssentral og videreformidler sin kunnskap til de som trenger det.

– Jeg tenkte veldig mye på hvorfor det er så stort frafall i skolen blant innvandrerungdom og barn. Så kom jeg fram til at det største problemet er at de ikke har fått nok leksehjelp hjemme, sier Hussein Ali Husein.

Ildsjelen ville at færre skulle droppe ut av skolen. For to år siden startet han leksehjelp hos Sagene flerkulturelle frivillighetssentral. To kvelder i uken stiller Hussein sammen med 11 andre lærere fra videregående skole og universitet for å hjelpe de barna som trenger det.

Det topper nok sjeldent listen over yndlingsaktiviteter. Men barna på Sagene i Oslo svarer slik når vi spør dem hva de synes om lekser og hjelpen de får.

– Kjempegøy, morsomt, snilt og omtenksomt!

Fra fire til mer en seksti barn

Elevene får ekstra motivasjon av å samles om oppgavene. Prosjektet startet med fire elever og siden har det ballet seg på. Ofte kommer over 60 barn for å få leksehjelp på frivillighetssentralen.

Alicia gjør lekser

IVRIG MED LEKSENE: Alicia Bjerke synes leksehjelp er kjempegøy.

Foto: Ingvild Baltzersen Sund / NRK

– Når man er hjemme så bruker man mer tid på å se på TV og leke. Her lærer vi mye mer fordi det er mange andre barn vi har lyst å være med og vise at vi er flinke, sier Alicia Bjerke.

Og med god innsats er det helt på sin plass å ha høye ambisjoner.

– Jeg skal bli lege når jeg blir stor.

Hva må du gjøre for å nå det målet?

– Jeg må studere i fem år, være ganske flink og gjøre lekser, sier Alicia Bjerke.