Hopp til innhold

Dennis Olsen (16) signerte for Formel 1-gigant

Et av verdens beste motorsport-team tar gokarttalentet Dennis Olsen fra Våler under sine vinger.

Dennis Olsen har signert med Red Bull

Dennis Olsen fra Våler har skrevet under på en unik avtale med et av verdens beste Formel 1-team.

Foto: Rob Griffith/Kjell Olav Nordberg / AP/NRK

Dennis Olsen omtales som Norges største motorsporttalent og flere team har luktet på 16-åringen fra Våler i Østfold.

Nå har Red Bull Racing og teamet til Olsen offentliggjort en unik avtale som til nå har vært hemmelig. Avtalen ble signert i januar i år.

– Jeg har kommet inn i et nytt program som Red Bull har fått til nå. Det kommer til å bli veldig spennende, sier Olsen til NRK.no.

Programmet det er snakk om kalles Red Bull Racing Simulator Development Programme, og innebærer at Olsen blir en av sju førere som får muligheten til å blant annet trene med Formel 1-simulator i England.

Han vil også få tett oppfølging fra formelteamet og samler verdifull erfaring.

– En unik sjanse

Olsen ble oppdaget av talentspeidere fra Red Bulls Formel 1-team etter et løp i Italia og derfra var veien til kontrakt kort. Gokartføreren ble i all hemmelighet innkalt til et møte ved energidrikkprodusentens hovedkvarter i England.

– Dette er utrolig stort, det kunne ikke ha vært bedre. Dette er den beste tingen som kunne ha skjedd, så dette er veldig positivt, sier Olsen.

Tommy Rustad

Tommy Rustad mener at Dennis Olsen har fått en helt unik mulighet.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

I det norske motorsportmiljøet har flere visst om avtalen en stund. En av dem er racingfører Tommy Rustad. Han omtaler dette som en unik sjanse og tror noe stort er på gang.

– Det er en bekreftelse på at han er et talent for fremtiden. Red Bull gir ikke ut kontrakter fordi de synes at folk er hyggelige, de gjør det fordi de forventer noe, og har troen på noe. Dette er en unik situasjon for Dennis, og det er viktig at han nå ivaretar de kravene som Red Bull etter hvert vil stille.

Les også:

Se NRK Sports Min Idrett-episoden om Dennis Olsen:

Video Min idrett: Gokart

Min idrett: Gokart

Verdensledende Formel 1-lag

Red Bull Racing er ett av de aller fremste Formel 1-teamene i verden, og vant både konstruktørmesterskapet og førermesterskapet i 2010 og 2011.

Teamet leder også konstruktørmesterskapet i årets sesong, og har førerne Sebastian Vettel og Mark Webber på henholdsvis andre og tredjeplass i førermesterskapet, etter at sesongen er halvveis.

Tyske Vettel er også tidligere vinner av det tyske mesterskapet i gokart – et mesterskap Dennis Olsen ligger an til å vinne sammenlagt etter sin kjøring i helgen.

Gjennom daglig oppfølging og trening skal Olsen nå forberedes slik at han kan få sjansen til å vise seg frem for Formel 1-teamet til Red Bull, og muligens følge etter Vettel også der.

Les også:

Mark Webber Sebastian Vettel

Mark Webber og Sebastian Vettel har gjort Red Bull Racing til et av verdens beste Formel 1-team.

Foto: NELSON ALMEIDA / Afp