God hygiene under festivaler

Mattilsynet er fornøyd med forholdene, etter at de har sjekket matserveringen ved flere festivaler denne sommeren.

Matsalg under Elvefestivalen

47 boder og restauranter ble kontrollert av Mattilsynet under tre forskjellige festivaler i sommer. Her selges persisk mat under Elvefestivalen i Drammen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Flere av festivalene i Buskerud og Vestfold har hatt Mattilsynet på besøk denne sommeren. De har sjekket hvordan maten blir håndtert på Kongsberg Jazzfestival, Elvefestivalen i Drammen og Økofestivalen i Sande. Mattilsynet er fornøyd med de funnene de har gjort.

– Forholdene rundt mathåndtering og servering under festivalene var generelt god, sier avdelingssjef i Mattilsynet i søndre Buskerud, Rita Aina Kvennejorde.

I alt 47 markedsboder og restauranter ble sjekket. Håndhygiene, renhold, orden, håndtering og lagring av mat var noe av det som ble kontrollert. Mattilsynet fant ingen grove brudd.

– Noen av markedsbodene måtte forbedre sine rutiner rundt lagringsforhold for maten. Utover dette avdekket vi ikke alvorlige brudd på regelverket, sier Kvennejorde.

Kirketorget jazz

Det går med mye mat når mange mennesker samles under festivalene. Dette bildet ble tatt da Stevie Wonder besøkte Kongsberg Jazzfestival i 2014.

Foto: Thomas Hegna / Kongsberg Jazzfestival