Glede i Fredrikstad over å få toppidrettsgymnas

– Det gir et løft for toppidretten i byen, sier Stjernen-trener Morgan Andersen.

Morgan Andersen

– For oss er dette en gledens dag, sier Stjernen-trener Morgan Andersen.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Stjernen-trener Morgan Andersen er glad over å få WANG toppidrettsgymnas til Fredrikstad.

– En gledens dag

I går ble det klart at Wang legger ned i Moss og flytter 180 elever og 35 ansatte til Fredrikstad. Nå blir Fredrikstad en by for toppidretten, sier Morgan Andersen.

– For oss er dette en gledens dag. For det første er dette en anerkjennelse for Fredrikstad som idrettsby. For det andre kan gymnaset og kunnskapen som følger med styrke idrettsmiljøene i byen, spesielt overfor politikerne, sier Andersen til NRK.no.

WANG fikk ikke gode nok skolelokaler i Moss. Planene om et kompetansesenter på Melløs har blitt utsatt, og ledelsen ved toppidrettsgymnaset sier at skolen ikke kunne vente lenger.

En totalvurdering førte til at de nå flytter til Fredrikstad og 180 elever og 35 ansatte får nå tilhold på Fredrikstad Stadion.

Har Stjernehallen som base

Gymnaset har hatt Stjernehallen som base for ishockey ett år allerede. Spillerne ble kjørt i buss fra Moss til trening i Fredrikstad. Nå blir ting enklere sier Morgan Andersen.

– Det betyr at det blir enklere for våre elever, de som er våre spillere og som går på WANG. I tillegg er det kortere vei til kompetanse. At vi kan samarbeide med fagmiljøet på toppidrettsgymnaset, gjør at vi kan bli enda bedre som klubb.

– Jeg håper også at dette kan føre til at samarbeidet mellom toppidrettsklubbene i Fredrikstad også kan bli enda bedre, sier Andersen.

Storfornøyd ordfører

Fredrikstad kommune har vært aktive for å få til en flytting.

De har blant annet tilbudt gratis bruk av idrettsanlegg, samt en kompensasjon på 500.000 kroner for tapte elevinntekter tilknyttet flytting.

Ordfører i Fredrikstad, Eva Kristin Andersen, gleder seg over avgjørelsen.

– Dette betyr mye for byen vår, så vi er godt fornøyd, sier Andersen til NRK.no.