Hopp til innhold

Glatte veier også i dag

Regn i går og lavere temperatur i natt har ført at det er glatte veier flere steder i fylket på morgenkvisten.

Utforkjøring FV 282 Svinndal i Våler, Østfold

Tirsdag morgen var det blank is på en del veier i Østfold. Bildet er hentet fra veien forbi Sæbyvannet i Svinndal. Også denne morgenen meldes det om glatte veier.

Foto: Espen Torgersen / NRK

En bil kjørte av veien og havnet på taket i Engelsvikveien i Onsøy i Fredrikstad ved halv sjutiden. Operasjonssentralen ved Østfold politidistrikt opplyser at føreren har kommet fra ulykken uten alvorlige skader, men advarer om at det er glatt på strekningen.

Laster Twitter-innhold

Ved prestebakke skole sør i Halden skled en personbil av veien litt før klokken ti i formiddag. Nødetatene rykket ut til stedet, og politiets operasjonssentral fikk tilbakemelding fra utrykningsbilene om at det var meget glatt på veien.

To personer ble kjørt til legevakt etter ulykken. Den ene har antagelig pådratt seg et brudd i benet, melder Østfold politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

Veiene blir saltet

– Vi har fått meldinger om at det er glatt på veiene i indre Østfold nå på morgenkvisten. Vi har alle mannskaper ute på veiene. Etter hvert vil det bli greit. Det har vært minusgrader i natt, og da fryser det på, sier trafikkoperatør Mette Brunæs ved Statens vegvesens veitrafikksentral i Oslo.

Selv om termometeret viser plussgrader, kan det altså være glatt på veiene.

– I Halden, spesielt på fylkesvei 21 mellom Aremark og Halden, skal det være veldig glatt. Det har vi fått meldinger om, opplyser Brunæs.

Hun sier at så fort saltet får begynt å virke og temperaturen øker litt, blir det bedre.

Glatt i Halden

NRK Østfold har fått en del telefoner fra trafikanter om glatte veier i tidlige morgentimer. Det gjelder spesielt den nevnte veien mellom Aremark og Halden, men også veiene sør for Halden sentrum ned mot Holtet.

En innringer fortalte at fylkesvei 110 mellom Borge i Fredrikstad og Solberg i Skjeberg er grei, men så fort man kommer utenom der det er saltet, er det såpeglatt:

– Jeg stanset på parkeringsplassen ved Solbergtårnet, og der var det speilblank is, sa han.

Klokken ti i formiddag fikk vi melding fra Hvaler om at fylkesvei 108 er svært glatt fra Puttesund til Asmaløy.