Gjett hvem som har dratt laksen

Alle lydene du kanskje hørte i natt har en naturlig forklaring. Se videoen over for å få svaret.

Tor Fredrik Esplo og Jim Arne Olsen filmet i Enningdalselva morgenen 23. mai, og fikk en stor en på kroken.

Tor Fredrik Esplo filmet i åtte-tiden i morges da kameraten Jim Arne Olsen fikk en rugg på kronen i Enningdalselva. Olsen har allerede rekorden fra området, med en laks på 17.7 kilo. Kampen mot dagens laks var, for å si det mildt, engasjerende og strabasiøs for de to. Se fiskernes egen fantastiske video fra fangsten i morges! (FOTO: Tor Fredrik Esplo - mark

I ett år har de ventet på denne kampen mot naturens krefter. Flere av gutta har garantert polert stanga – og i natt kunne de endelig rusle ut i skogen for å møte likesinnede laksefantaster.

Ved Enningdalselva i Halden starter laksefiskesesongen 23. mai og varer til 15. august. Det eneste som betyr noe er å dra mye laks.

SE VIDEO: Det har vært en kjempeåpning

Åpning av laksefisket

Smører tålmodigheten

I dag tidlig var det mange om beinet når fiskerne tjuvstartet sesongen med å slippe til laksefiskerne tidligere enn mange andre steder i landet.

I skrivende stund er det tatt 31 laks, og til tross for god fangst måtte flere nøye seg med å smøre den berømte tålmodigheten.

– Vi som er markfiskere, vi gir aldri opp. Det har vært en kjempeåpning. Fantastisk vær og elva er på topp. Vi kan ikke klage på noe. Vi kunne ikke hatt det bedre, sier Trond Elvestad.

Han har fisket laks de siste 15–20 årene. Med andre ord – han har noen timer på baken ved vannkanten.

– Det blir mange dager og timer i elva, men det gjør ingen ting når man får fisk. Da glemmer man alle timene. Spenningen er der hele tiden. Det kan skje hvert øyeblikk, sier han.

Enningdalselva (Berbyelva) er navnet på den 13 kilometer lange elvestrekningen mellom sjøen Bullaren i Sverige og Iddefjorden i Halden kommune.

For fiskeinteresserte er Enningdalselva kjent som en storlakselv, med rekordlaks på 17,7 kg og med gjennomsnittsvekt på 4,5 kg.

LES OGSÅ: – Rekordlaksen møtte veggen