Hopp til innhold

Ingen pågrepet etter eldreran i enebolig i Oslo

Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, etter at et ektepar i 70-årene fredag kveld ble ranet av to maskerte menn med pistol i en enebolig på Vinderen i Oslo.

Politiets kriminalteknikere undersøker boligen

Politiets kriminalteknikere undersøker boligen der et eldre ektepar ble ranet og holdt fanget av to maskerte menn.

Foto: Fredrik Hove

Et eldre ektepar ble fredag kveld ranet av to maskerte menn med pistol i en enebolig på Vinderen i Oslo.

Ingen er så langt pågrepet etter det brutale ranet.

– Det er tidlig i etterforskningen, og ingen er pågrepet eller mistenkt. Vi har avsluttet de tekniske undersøkelsene og har hatt en rundspørring i området. Noen av naboene har gitt interessante opplysninger som vi jobber videre med, sier etterforskningsleder Line Fremstad på Majorstua politistasjon til NTB lørdag ettermiddag.

Psykisk medtatt

– Gjerningsmennene har oppholdt seg over en time i huset. Ekteparet er ikke fysisk skadd, men de to er sterkt medtatt psykisk, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NRK lørdag morgen.

Ifølge etterforskningsleder Line Framstad var det to gjerningsmenn som gjennomførte ranet, og skal ha snakket et fremmedspråk.

– Vi antar at gjerningsmennene har kommet seg vekk i et kjøretøy, sier Framstad.

Penger og smykker

Ekteparet varslet selv politiet i 23.30-tiden, etter at ranerne hadde forlatt stedet. Politiet vil ikke fortelle nøyaktig hva som ble stjålet, men det skal dreie seg om hovedsakelig penger og smykker.

Ofrene er avhørt og tatt hånd om av helsepersonell.

Politiet opplyser at det er veldig sjeldent at folk blir ranet i sitt eget hjem.
– Dette skjer ikke ofte. Når noen tar seg inn til fremmede og truer dem med skytevåpen, er det svært alvorlig. Det er ikke noe som tyder på at ekteparet ble spesifikt valgt ut av ranerne, sier Line Fremstad.

Etterlyser vitner

Politiet ber om tips fra vitner som kan ha sett mistenkelige personer eller biler ved Svalbardveien ved Borgen/Vinderen fra 21-tiden og utover fredag kveld.

– Gjerningsmennene var kledd i svart, hadde svarte finlandshetter, og kan ha stukket fra stedet i bil. De blir beskrevet som ikke spesielt høye, sier operasjonleder Gjermund Stokkli. Politiet har fått forskjellige beskrivelser av biler som var i området.