Gjenger kniver om "revirer" på Holmlia

– Vi må være ærlige og si at vi har kriminelle som hegner om egne revirer for å drive med kriminalitet på Holmlia, sier politimesteren i Oslo.

Politiet på plass på Holmlia etter skyteepisode

SKUTT: Onsdag kveld ble en mann i slutten av 20-årene forfulgt og skutt flere ganger midt i et boligområde.

Foto: Edin Babic / NRK

Gjenger på Holmlia ikke er noe nytt for politiet, sier politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold. Han mener det ikke finnes noen kjappe løsninger på situasjonen.

– Vi ser unge mennesker som i stedet for å konsentrere seg om skolegang, synes det er mer lettvint å tjene penger på narkotikasalg. Utfordringen kan bli når gjengene gjør krav på territorier. Det er kanskje i en slik situasjon vi er i nå, sier Sjøvold.

Hans Sverre Sjøvold, politimester

GJENGER: Mange av de alvorlige hendelsene på Holmlia er en konsekvens av gjengkriminalitet, sier politimester Hans Sverre Sjøvold.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

Høyt prioritert

– Holmlia har høyeste prioritet for politiet nå, sier Sjøvold.

Mer patruljering, en mobil politistasjon på Holmlia senter og større mulighet til å kroppsvisitere er noen av tiltakene. Målet er selvsagt å oppklare skuddepisoden onsdag kveld, men også å gjøre folk flest tryggere på Holmlia.


Oslos politimester mener det er enda mer forebyggende arbeid som skal til. – Vi må sørge for at det blir gode oppvekstvilkår, sier han. Regjeringen har gitt 30 millioner til forebygging i 2018.

Søker etter våpen

Denne helgen har politiet også fått utvidet mulighet til å ransaking, såkalt visitasjonsordre.

– Det gir oss mulighet til å søke etter våpen for å hindre ny alvorlig voldskriminalitet, sier John Roger Lund som er enhetsleder for øst i Oslo politidistrikt.

Vil folk merke at dere kommer til å ransake mer?

– Dette er noe vi gjør bare opp mot enkelte miljøer. Vi vil gjennomføre det så skånsomt som mulig. De som blir kontrollert skal få en god forklaring på hvorfor vi gjør disse kontrollene, sier Lund.

John Roger Lund

MER RANSAKING: John Roger Lund er enhetsleder for øst i Oslo politidistrikt.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Den utvidede muligheten til visitasjon gjelder fram til midnatt søndag.

Etterlyser flere tips

Politiet har mottatt flere tips i saken, men etterlyser mer informasjon fra folk. De er spesielt interessert i en lys personbil som sto parkert i Ravnåsveien, like ved stedet der mannen i 20-årene ble skutt på onsdag. Etter hendelsen kjørte bilen i retning Holmliaveien.

Kart over Holmlia

LYS PERSONBIL: Bilen politiet etterlyser sto parkert der det er markert en rød prikk på kartet.

Foto: Oslo politidistrikt