Hopp til innhold

Gjemte våpen i hemmelige rom

Mandag fikk retten en omvisning i hovedkvarteret til Hells Angels på Alnabru. Hemmelige rom i boligen hvor det hadde blitt gjemt våpen var noe av det de fikk se.

Befaring i hovedkvarteret til Hells Angels

Politiet har i lang tid kjempet for å inndra Hells Angels sitt klubbhus på Alnabru. Her er retten på befaring.

Foto: Susanna Alicia Taylor / NRK

Rune Olsgaard

– Vi var like sjokkerte som politiet, sier Olsgaard om våpenbeslagene i Hells Angels sitt klubbhus.

Foto: Susanna Alicia Taylor / NRK

Bakgrunnen for rettssaken som pågår nå er to tidligere beslag av flere våpen i Hells Angels sitt klubbhus.

I et hemmelig rom under trappen opp til andre etasje, ble det i 2010 funnet en hagle og to pistoler. I vaskerommet var det et hulrom bak skapene. Dette skjulte rommet ble brukt til å oppbevare våpen.

– Hadde ikke kjennskap til de våpnene

Påtalemyndigheten mener at våpnene har vært oppbevart på vegne av Hells Angels i Oslo og Capitol Eiendom som eier bygget. Politiet ønsker derfor å inndra hele huset. Det synes Rune Olsgaard, daglig leder i Capitol eiendom er svært urimelig.

– Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke hadde kjennskap til de våpnene. Det var det svært få som hadde. Vi føler det blir feil å bli straffet kollektivt for noe en eller få personer har gjort.

I retten har Olsgaard tidligere navngitt en «våpengal» mann han mener våpnene stammer fra. Denne mannen lever ikke i dag.

Les: Skylder på død mann for skjulte våpen i klubbhuset

Hells Angels sitt klubbhus på Alnabru i Oslo

Hells Angels sitt klubbhus har blitt grundig gjennomsøkt av politiet.

Foto: Susanna Alicia Taylor / NRK

Ingen spor av DNA eller fingeravtrykk

Ifølge aktor er ikke enkeltpersoner tiltalt i saken fordi politiet ikke fant fingeravtrykk eller DNA på våpnene. Påtalemyndigheten mener at våpnene har vært oppbevart på vegne av de to selskapene som eier huset, Hamcon og Capitol Eiendom. Begge disse eies direkte eller indirekte av MC-klubben.

Aktor Carl Graff Hartmann ønske mandag å vise retten hvor våpnene ble funnet. Han mener gjemmestedene har stor betydning, og at det styrker mistanken om at noen i klubben har handlet på vegne av fellesskapet.

– Våpnene ble funnet i fellesrom. De var lett tilgjengelige for medlemmene som holdt til i huset, sier Hartmann.

Aktor Carl Graff Hartmann

Aktor Carl Graff Hartmann mente det var viktig at retten skulle få et klart inntrykk av klubbhuset og hvor våpnene ble funnet.

Foto: Susanna Alicia Taylor / NRK