For nå er Gilde og Prior slått sammen til ett selskap - Nortura.
- Ja, nå blir det egg og bacon til både hverdag og fest her i kantina, sier fabrikksjef ved Nortura i Sarpsborg, Lisbeth Svendsen spøkefullt.
- Men disse produktene symboliserer to sterke og stolte kulturer - nemlig Prior og Gilde, legger hun til.
500 tonn kalkun- og kyllingpålegg
De 450 ansatte ved anlegget i Sarpsborg er nå en del av det nye selskapet Nortura. Og virkningene av sammenslåingen vil merkes allerede neste måned.
- Da starter vi pakkingen av Prior-pålegg her ved anlegget i Sarpsborg. Til sammen 500 tonn i året, forteller Svendsen.
Selv om det nye selskapet heter Nortura, skal produktene beholde de gamle merkenavnene. Forbrukere vil med andre ord fortsatt kjøpe Prior-egg og Gilde-bacon.
Over 1.200 ansatte i Østfold
Prior i Hærland markerte også overgangen til nytt selskap i dag.
Med vel 400 ansatte der, 275 i Rakkestad samt 450 i Sarpsborg - blir Nortura en av de største private arbeidsgiverne i Østfold.
Ansatte er imidlertid bekymret for at fusjonen kan føre til nedbemanning i framtiden.