Hopp til innhold

Gilde og Prior ett selskap

Egg hadde en selvskreven plass på menyen i Gildes kantine i Sarpsborg i dag. Selvfølgelig sammen med bacon.

Gilde og Prior
Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

For nå er Gilde og Prior slått sammen til ett selskap - Nortura.

- Ja, nå blir det egg og bacon til både hverdag og fest her i kantina, sier fabrikksjef ved Nortura i Sarpsborg, Lisbeth Svendsen spøkefullt.

- Men disse produktene symboliserer to sterke og stolte kulturer - nemlig Prior og Gilde, legger hun til.

Egg og bacon
Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

500 tonn kalkun- og kyllingpålegg

De 450 ansatte ved anlegget i Sarpsborg er nå en del av det nye selskapet Nortura. Og virkningene av sammenslåingen vil merkes allerede neste måned.

- Da starter vi pakkingen av Prior-pålegg her ved anlegget i Sarpsborg. Til sammen 500 tonn i året, forteller Svendsen.

Selv om det nye selskapet heter Nortura, skal produktene beholde de gamle merkenavnene. Forbrukere vil med andre ord fortsatt kjøpe Prior-egg og Gilde-bacon.

Lisbeth Svendsen
Foto: Christian Monsen-Nygaard / NRK

Over 1.200 ansatte i Østfold

Prior i Hærland markerte også overgangen til nytt selskap i dag.

Med vel 400 ansatte der, 275 i Rakkestad samt 450 i Sarpsborg - blir Nortura en av de største private arbeidsgiverne i Østfold.

Ansatte er imidlertid bekymret for at fusjonen kan føre til nedbemanning i framtiden.