Hopp til innhold

Gikk i mot Fylkesmannen

Paret som kjøpte tomt ved Femsjøen, men ikke fikk bygge, har igjen fått ja fra kommunen.

Hyttetomta som har fått byggenekt ved Femsjøen
Foto: NRK / NRK

Planutvalget i Halden valgte å overse anbefalingen fra Fylkesmannens miljøvernavdeling om å si nei.

- Denne saken handler om mer enn bare hensynet til 100-metersonen langs vassdraget, konkluderte Erik Parmer (KrF) i planutvalget i Halden tirsdag ettermiddag.

Han påpekte at paret hadde fått tildelt tomt av kommunen og kjøpt den under forvissing om at det var lovlig å bygge hytte på tomta.

Samtidig har eierne av nabotomta fått ja og bygget hytte, uten dispensasjon. Dermed foreligger også en klar forskjellsbehandling av to tomteeiere.

Halden-politikerne gikk i utvalgsmøtet enstemmig i mot Fylkesmannen, og opprettholdt sitt ja til hytte.

Dermed kan saken igjen havne hos Fylkesmannen, men da som juridisk sak, der alle forhold skal belyses, ikke bare miljøet.

Les også: Mer hyttekrøll ved Femsjøen

Les også: Vil rette opp forskjellsbehandling

Les også: Rådmann sier nei til hytte

Les også: Tomtesaken i Halden skal granskes

Miljø-nei

Fylkesmannens frarådet tidligere i juni Halden kommune å si ja til den siste hytta. Samtidig understreket Miljøvernavdeling hos Fylkesmannen at de så på denne ene saken helt isolert, og ikke vurderte forhistorien eller de andre forholdene i saken.

Halden Høyres Eirik Milde mener hensynet til likebehandling på veie tyngre enn miljøhensynet i denne saken.

- Man kan ikke behandle folk på denne måten, og jeg håper inderlig at man tar hensyn til det, dersom saken nå blir klaget inn for juridisk avdeling hos Fylkesmannen, sa han etter møtet.

Les også: Ap innrømmer kontakt

Les også: Godkjente tomt - nekter bygging

Hyttedrømmen har etterhvert fått en kraftig slagside for Lars-Øivind Johannessen og samboeren som først fikk ja til tomt fra kommunen, deretter nei til å bygge, så avslag på klage til kommunen, ja fra politikerne i planutvalget, etter det nei fra Fylkesmannen - før det igjen ble ja i kveld..

- Det er bra at politikerne opprettholder vedtaket sitt her, så spørs det med Fylkesmannen igjen og hvor lang tid det kan ta. Hadde jo vært fint å bli ferdig å få en avklaring snart, sier Lars-Øivind Johannessen.

Planutvalget i Halden

Planutvalget i Halden valgte tirsdag å trosse Fylkesmannens råd og gjentok at et par må få bygge hytte på tomta de kjøpte, selv om den ligger innenfor 100-metersbeltet til Haldenvassdraget.

Foto: Lars H. Pedersen / NRK