Hopp til innhold

Skapte kaos på kjøpesenter- med fiskestenger

De to mennene som skapte kaos på kjøpesenteret Magasinet i Drammen lørdag kveld er ute av politiets søkelys. Det publikum trodde var et gevær, viste seg å være fiskestenger.

Gevær var fiskestenger

FISKESTENGER BLE TIL GEVÆR: Det som noen i publikum i Drammen trodde var et gevær, viste seg å være en bag med fiskestenger.

Foto: Vegard M. Aas/Presse3.0.no

Politiet lette etter de to mennene, som er tidligere kjenninger, på adresser i Drammen søndag formiddag.

Søket er nå avsluttet.

– Bakgrunnen er at en fotograf fra pressen har bekreftet at innholdet i futteralet de to bar på ikke var et gevær, men inneholdt fiskestenger, sier operasjonsleder i Sør Øst politidistrikt, Svein Erik Gevelt til NRK.

NRK har fått tilgang på bildene av futteralet, og operasjonslederen bekrefter at de to det er bilde av på overvåkingsvideoen også er de samme mennene som var på kjøpesenteret lørdag kveld.

Gævermann på Magasinet i Drammen

Fotografen har sammenlignet sine egne bilder og bildet fra overvåkingsvideoen, og politiet bekrefter at det er de samme mennene.

Foto: Bilde fra overvåkingskamera/Politiet

Ingen straffereaksjon

Gevelt sier han har snakket med en av de to mennene i ettermiddag.

– Han har forklart seg til oss, og så vidt jeg vet så er det ikke ulovlig å gå inne på et kjøpesenter med fiskestenger i et futteral. Vi kommer ikke til å gjøre noe mer med denne saken, sier Gevelt.

Han understreker likevel at det er viktig at politiet tar slike meldinger fra publikum på alvor.

– Likevel kan ikke disse to noe for hva slags opplevelser publikum har, og så ringer politiet.

Drammen