Hopp til innhold

Ingen fotografering mens han er på scenen

Samtlige konsertgjengere blir nektet å ta bilder når Stevie Wonder kommer til Norge neste uke.

Stevie Wonder

FORBUD: Kongsberg Jazzfestival har gått med på et generelt fotoforbud for å få Stevie Wonder til Norge neste lørdag. Her er han avbildet under en av sine tidligere opptredener.

Foto: POOL / REUTERS

Skal du på Kongsberg Jazzfestival i år? Da kan konsertopplevelsen kun bli foreviget gjennom dine egne minner - i hvert fall om du vil se den mest påkostede artisten som kommer dit, uten å bryte reglene.

– For å få Stevie Wonder til festivalen ble det klart i forhandlingene at det måtte bli innført et generelt fotoforbud under hele konserten, sier prosjektleder for festivalen, Torbjørn Valum, til NRK.no.

Forbudet innebærer at verken publikum eller presse får ta ett eneste bilde av artisten, som spiller på jazzfestivalen lørdag 5. juli.

Les også:

På benken

ETTERGIVENDE: For å få artisten til Kongsberg ga jazzfestivalen etter for kravet om fotoforbud, forteller Valum.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

– Vær så snill, ikke ta bilder

Det var lokalavisen Laagendalsposten som først omtalte saken onsdag denne uken.

Rundt 10 000 tilskuere er ventet til konserten. Valum tror det blir gjennomførbart, men utfordrende å håndheve fotoforbudet.

– Vi får gjøre så godt vi kan, og oppfordrer alle som skal hit til å avstå fra å ta bilder av Stevie Wonder.

– Hva skjer med dem som eventuelt tar bilder under konserten?

– Vårt personell kommer til å oppsøke disse og be om at de lar være. Innleide vakter og frivillige funksjonærer skal passe på og sørge for en god konsertopplevelse, sier Valum.

Les også:

– Lykke til!

Festivalsjef Kai Gustavsen jobber for å få opphevet forbudet, og generalsekretær Arne Jensen i redaktørforeningen mener et slikt forbud er meningsløst fordi man da må konfiskere 10 000 mobiltelefoner.

Arne Jensen, ass.gen.sekr. Norsk Redaktørforening

OPPGITT: Det er på tide at arrangørene av norske festivaler klargjør hva som er mulig å gå med på i 2014, mener en oppgitt generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Foto: Norsk Redaktørforening

– Lykke til med det!, sier han til Laagendalsposten, og fortsetter:

– Nå må snart norske konsertarrangører få realitetsorientert noen av de artistene de henter inn, sier Jensen til avisa.

Personer som tar med seg kameraer inn på konsertområdet vil bli stanset i inngangen, og fratatt utstyret.

– Mobiltelefoner er sånn sett i en gråsone, men vi kan selvfølgelig ikke inndra 10 000 telefoner. Vi går ut med oppfordringer om at folk respekterer reglene som er satt, forteller Valum.

Les også:

Heller Wonder uten «selfie» enn omvendt

Prosjektlederen tror de fleste blant publikum ønsker å se Wonder spille på en norsk scene, selv uten å kunne forevige øyeblikket.

– Sånn det ser ut nå blir det ingen «selfies» for publikum under konserten, men vi jobber med å få lempet på kravene fra apparatet rundt ham.

– Har du tro på at dere får åpnet opp for fotografering likevel?

– Å ja, det skal være mulig å få til noe. Vi jobber nå iherdig med å finne en løsning som gjør at vi kan gjennomføre konserten uten å måtte håndheve et så strengt forbud. Får vi ikke til det, må vi respektere kriteriene fra støtteapparatet rundt Stevie Wonder, sier Valum.