Geir Bakke ansatt som ny Lillestrøm-trener

Geir Bakke forlater Sarpsborg 08 og er ansatt som ny hovedtrener i Lillestrøm. Hans oppgave blir å føre laget tilbake til Eliteserien.

Geir Bakke, Sarpsborg 08

Geir Bakke forlater Sarpsborg 08 og blir ny trener for Lillestrøm.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Lillestrøm melder om ansettelsen på sitt nettsted. 50-åringen fra Rælingen begynner i jobben 1. januar.

– Jeg gleder meg veldig, både til å treffe teamet rundt laget, spillerne og resten av klubben. Lillestrøm er en klubb med litt såret stolthet akkurat nå. Det er et veldig ålreit tidspunkt for meg å få komme inn. Folk er ærgjerrige og revansjesugne og er veldig klare for at vi må bygge litt igjen, sier han.

Lillestrøm rykket i desember ned fra Eliteserien etter å ha spilt på øverste nivå i norsk fotball sammenhengende siden 1975.

I Sarpsborg takker de Bakke for jobben han har gjort siden han ble hentet for å erstatte Brian Deane som hovedtrener før 2015-sesongen.

– Vi har hatt fem flotte år sammen med Geir Bakke. Det har vært en suksesshistorie som nå tar slutt. I fotballen er det likevel slik ting fungerer. I blant dukker det opp nye muligheter for å skrive ny historie. Nå fikk Geir den sjansen i Lillestrøm - klubben fra hjemstedet sitt. Den sjansen ønsket han å ta og da sto heller ikke vi i veien for det, sier daglig leder Espen Engebretsen til Sarpsborg 08 sine nettsider.

– Vi er strålende fornøyde med både prosessen og ansettelsen. Vi fikk førstevalget vårt i Geir Bakke, og er glade for at vi ble enige om en avtale som strekker seg ut 2024, sier sportssjef Simon Mesfin til LSKs nettsider.

Tung sesong

Bakke ledet Sarpsborg 08 til to cupfinaler, en tredjeplass i Eliteserien og til gruppespillet i europaligaen. Sarpingene starter nå jobben med å finne ny hovedtrener.

– Det er ingen tvil om at sesongen har vært tung, men vi klarte det viktigste: Vi overlevde i Eliteserien. For Sarpsborg 08s del handler det nå om å få på plass en riktig og god trener. Det er arbeidet er vi i gang med, sier Engebretsen.

Den daglige lederen er klar på at det ligger mye spennende i dagens Sarpsborg 08-tropp. Engebretsen, som selv gir seg i klubben sammen med styreleder Cato Haug, sier at de nå er på utkikk etter en profil som passer veien klubben ønsker å ta videre.

– Vi har en tropp med flere unge, talentfulle spillere mikset med en base solide, rutinerte. Vi går en kjempespennende sesong i møte og gleder oss til å få på plass rett person til å ta dette videre, sier han til klubbens nettsider.