Hopp til innhold

Øyenvitner på Geilo: – Det var et forferdelig smell

GEILO (NRK) Lastebilsjåfør Ragnar Nicolaisen var rett i nærheten da det smalt på Geilo.

Sprengningsulykke Geilo

Riksvei 7 er stengt forbi ulykkesstedet.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Jeg skvatt noe jævlig, sier Ragnar Nicolaisen, som akkurat hadde parkert lastebilen på en busslomme da sprengladningen gikk av.

To personer er bekreftet omkommet etter ulykken som skjedde i en jernbaneundergang like øst for Geilo sentrum.

Turte ikke å gå ut

– Jeg har hørt mange salver før, men jeg hørte med en gang at dette var helt feil, for det var et forferdelig smell, sier Nicolaisen.

Nicolaisen hadde stoppet lastebilen fordi han fikk problemer med hengeren. Like etter at han gikk inn i bilen igjen, smalt det.

– Jeg satt lenge for meg selv før jeg turte å gå ut. Da kom en person springende imot meg. Han var i sjokk. Jeg prøvde å prate med ham, sier Nicolaisen.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

Evakueringssone Geilo

Store materielle skader

Vidar Bråten var i Geilo sentrum da det smalt. Familien bor rett ved ulykkesstedet og moren hans ringte og ba om hjelp.

– Mor fortalte at det var helt kaotisk hjemme. Bilder hadde ramlet ned fra veggen og blomstervaser hadde veltet. Deler av hjemmet var rasert og mamma var ganske fortvilet og oppskaket over det som hadde skjedd.

Bråten reiste rett til moren sin etter eksplosjonen. Der havnet han midt oppi dramatikken. Ambulansehelikopteret landet på jordet ved siden av ham.

– Tanta mi bor i det nærmeste huset til ulykkesstedet. Det skal ha fått store skader, blant annet på møne og på taket. Jeg har ikke sett det selv, men når det smeller så kraftig rett ved, kan man bare tenke seg hvilke skader huset kan være påført, sier Bråten.

Bråtens tante er fraktet til sykehus med sjokkskader.