Går ut med navn på drapsoffer

Politiet går nå ut med navnet på kvinnen som ble drept på Bjørndal i forrige uke.

Politiet har sperret av området rundt en leilighet på Bjørndal der en kvinne ble funnet død

Politiet utenfor huset til den drepte kvinnen.

Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

Politiet kan bekrefte at det var Ramilem Kamal f. 1976 som ble drept på Bjørndal.

Navnet frigis i samråd med pårørende.

Den 42 år gamle kvinnen ble torsdag 7. februar funnet død i en leilighet på Bjørndal. Den drapssiktede mannen bor også i nabolaget. Han ble pågrepet på en buss et stykke utenfor Oslo samme kveld som kvinnen ble funnet.

Full psykiatrisk undersøkelse

Politiet har mottatt svar på den foreløpige vurderingen av om siktede er strafferettslig tilregnelig. På bakgrunn av denne har politiet bestemt at de vil ha en full psykiatrisk undersøkelse av den siktede.

– Ut over dette ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på hva som fremkom i undersøkelsen, sier politiadvokat Ingvild Myrold.

Relasjonen mellom offeret og den siktede mannen vil politiet foreløpig ikke gi noen opplysninger om, på nåværende tidspunkt.

Ifølge politiet har siktede avgitt en lengre forklaring forrige fredag, og en forklaring denne uken. Han har knyttet seg til handlingen, men han har fremdeles ikke tatt stilling til straffskyld.

– Jeg kan ikke gå inn på hva siktede har sagt i avhør, sier Myrold.

Naboer som varslet

Kolleger av den avdøde kvinnen skal ha sendt politiet en bekymringsmelding like etter klokken 09 torsdag 7. februar. Det førte til at politiet oppsøkte leiligheten, og fant den døde kvinnen.

Den siktede mannen er ikke tidligere straffedømt.

– Våre folk har pågrepet ham utenbys med bakgrunn i opplysninger vi fikk gjennom undersøkelser på åstedet, sa Metlid, på en pressekonferanse i etterkant av hendelsen.