Hopp til innhold

Går av som styreleder i Moss FK

Hans Jørn Rønningen trekker seg som styreleder i Moss Fotballklubb med øyeblikkelig virkning.

Hans Jørn Rønningen
Foto: Espen Torgersen, mossfk.no.

Rønningen offentliggjorde avskjeden sin på et informasjonsmøte om Melløs Arena tirsdag kveld.

- Ikke tjent med meg som frontfigur

På slutten av møtet leste Rønningen opp en pressemelding der han takker for seg.

«Klubbens økonomiske situasjon er nå blitt en riksmedia-sak, og slik jeg ser det blir mitt navn og ansikt, som naturlig nok profileres, nå forbundet med så mye negativt at klubben ikke lenger kan være tjent med at jeg er frontfigur», skriver han.

Tar på seg skylda

Moss FK er i hardt vær og konkursspøkelset henger over klubben.

- Som ansvarlig styreformann tar jeg selvfølgelig på meg skylda for den dårlige økonomiske situasjonen klubben er i, sier Rønningen til NRK Østfold tirsdag kveld.

Nestleder i styret Jan Solvang tar nå over som styreleder umiddelbart.

- Ønsker MFK alt godt

Dette skriver Rønningen i pressemeldingen:

«- Etter nøye vurdering er jeg kommet til at jeg med umiddelbar virkning fratrer som styreleder i Moss Fotballklubb.

Klubbens økonomiske situasjon er nå blitt en riksmedia-sak, og slik jeg ser det blir mitt navn og ansikt, som naturlig nok profileres, nå forbundet med så mye negativt at klubben ikke lenger kan være tjent med at jeg er frontfigur. Siste ukes oppslag i Moss Avis understreker dette poenget.

Det er i løpet av de siste par ukene avklart at noen av klubbens viktigste støttespillere de siste årene, velger å ta sine økonomiske tap samtidig som de avvikler sine fremtidige økonomiske forhold til klubben.

Dette er støttespillere som med betydelig egen økonomisk risiko i fjor høst bidro til å sikre klubben lisens og videre spill i Adeccoligaen.

Dette gjør det selvsagt enda viktigere at klubben lykkes med den pågående økonomiske redningsaksjonen hvor en vellykket aksjeemisjon vil være helt avgjørende.

Jeg vurderer det videre slik at det vil bli enklere å generere friske penger fra nåværende og nye støttespillere, når ny leder med blanke ark overtar.

Jeg ønsker Moss Fotballklubb alt godt videre, og håper av hjertet at klubben kommer gjennom krisen i god form.»