Hopp til innhold

Ga dødsbudskap til feil familie

Etter at en mann døde i basketak med politiet natt til fredag, tok politiet kontaktet med feil familie da de skulle overbringe dødsbudskapet.

Legevakten i Oslo

En Oslo-mann fikk feilaktig beskjed fra politiet om at hans bror var død, skriver VG. Hendelsen skjedde etter at en mann døde ved legevakten i Oslo etter et basketak med politiet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Ifølge VG opplyste politiet en Oslo-mann om at hans bror var død, men det viste seg å ikke stemme.

Feilen oppsto etter at en mann døde på den kommunale legevakten i Oslo, da han havnet i basketak med politiet og en ansatt ved Oslo universitetssykehus.

Mannen hadde tidligere tatt kontakt med politiet på Sentrum stasjon, og ble brakt til psykiatrisk legevakt.

Kan ha oppgitt feil identitet

Liv Øien

Leder for etterforskningsgavdelingen i Spesialenheten for politisaker i Øst-Norge, Liv Øyen.

Foto: Spesialenheten for politisaker

Avisen skriver at politiet nå undersøker hvordan personopplysningene fra mannen ble kontrollert, og vurderer det som en mulighet at avdøde selv har gitt uriktige opplysninger til politiet, uten at det ble avslørt.

– Vi var allerede i natt i kontakt med familien for å beklage, oppyser kommunikasjonsrådgiver Martine Laeng i Oslo politidistrikt til VG.

Etterforskningsavdelingen i Spesialenheten for politisaker i Øst-Norge sier til NRK at det foreløpig er ukjent hvem den avdøde mannen er.

– Vi kjenner ikke identiteten til avdøde, sier leder for avdelingen, Liv Øyen.

Avhører vitner

To politibetjenter og en ansatte ved Oslo universitetssykehus var involvert i hendelsen. De skal forklare seg for Spesialenheten.

De gjennomfører også avhør med vitner og har sikret seg en overvåkningsvideo som har fanget opp deler av basketaket.

– Vi vet på nåværende tidspunkt ikke så veldig mye, men har startet etterforskning og den skal avklare hva som faktisk har skjedd, sier Øyen til NRK.

Den avdøde blir obdusert fredag.