Hopp til innhold

Trailersjåfør blåste til over to i promille

En rumensk sjåfør sitter i politiets arrest etter å ha blitt stanset på E6 gjennom Østfold søndag kveld.

Lastebil med sjåfør som hadde høy promille.

Dette vogntoget ble stanset nord for Sarpsborg etter at en bilist meldte fra om at det vinglekjørte på tvers av E6. Sjåføren var ifølge politiet svært beruset.

Det var i 20-tiden søndag kveld at politiet fikk tips fra en bilist om et vogntog som kjørte svært vinglete på E6 i nordgående retning mellom Svinesund og Sarpsborg.

– Meldingen gikk ut på at vogntoget brukte hele veibredden, det vil si begge felt på motorveien, og vinglet mellom disse, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst Politidistrikt.

En patrulje rykket ut og fikk stanset vogntoget en mils vei lenger nord, ved Missingmyr i Råde.

Her ble det klart at den rumenske sjåføren var tydelig beruset, og han fikk ifølge politiet påvist en promille på over 2,0, som tilsvarer ti ganger den lovlige verdien.

Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt og ble satt i arrest i påvente av å bli framstilt for retten for fyllekjøringen. Kjøringen får også konsekvenser for selskapet mannen kjørte for.

Selskapet Nordcarrier AS bekrefter til NRK at det var en sjåfør hos en av deres underleverandører som ble stanset.

– Vi har en meget streng alkohol- og narkotikapolitikk i Nordcarrier. Men det er uansett totalt uakseptabelt å blande alkohol og landeveistransport. Dette har fått alvorlige konsekvenser for underleverandøren, som vi har sagt opp med bakgrunn i denne saken, skriver daglig leder Henrik Mikkelsen i Nordcarrier i en e-post.

Han skriver videre at selskapet vil gå gjennom sine rutiner for å hindre at lignende skjer i fremtiden.

Vogntoget ble tatt hånd om av Redningsverket og tauet inn på deres område, og må bli hentet av en annen sjåfør.

Politiet takker på Twitter den observante bilisten for meldingen.

Laster Twitter-innhold