Hopp til innhold

Fullt hus!

Ikke et sete å oppdrive til kvalifiseringskampen mellom FFK og Sarpsborg 08 kommende fredag.

Fredrikstad stadion

Fullere enn i oppgjøret mot Sarpsborg 08 den 6. november kommer neppe Fredrikstad stadion til å bli med det første, uansett hvilken divisjon det spilles i neste år for Rødbuksene.

Foto: Lotte Olsen/NRK / NRK

- Vi har nå solgt ut 7 500 billetter, og det er i tillegg 7 000 sesongkort, så stadion er full, sier FFKs markedssjef Magne Rummelhoff til NRK lørdag ettermiddag.

Det er 12 500 seter på Fredrikstad fotballklubbs nye stadion på Værste.

Det er sesongkortinnehaverne, som har valgt å benytte sin forkjøpsrett, som sammen med løssalgsbillettene nå fyller stadion helt opp.

Les også:
Nå er datoen satt
Billettene legges ut fredag
- Gleder meg som en unge

Fotballbillett

1 000 billetter har gått til Sarpsborg 08, men trolig er det langt flere sarpinger enn som så å finne på FFKs stadion idet kampen mellom østfoldrivalene spilles.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Alle tiders fotballfest

Det lå an til å bli en stor fotballfest på Fredrikstad Stadion da billettene til nabooppgjøret mellom FFK og Sarpsborg 08 ble lagt ut fredag.

Sarpsborg-laget kommer til Plankebyen for å slåss mot FFK om plass i neste års eliteserie.

- Billettsalget gikk fantastisk fredag, og i dag er det gjort rent bord for de siste løssalgsbillettene, sier Rommelhoff.

Fredag var 6 000 billetter solgt, og i løpet av lørdagen er de siste 1 000 løssalgsbillettene blåst unna.

Økonomisk viktig

FFK, Plankehaugen

Mye penger å hente for FFK i et kvalifiseringsoppgjør mot naboen fra Sarpsborg med full stadion.

Foto: Rainer Prang / NRK

Magne Rommelhoff forteller at full stadion mot Sarpsborg betyr mye for FFK rent økonomisk, men at oppgjøret har en liten bismak.

- Selvfølgelig skulle vi gjerne vært sikret plass i neste års Tippeliga mye tidligere i sesongen, men billettinntektene og omsetningen på stadion under en slik kamp, gir gode penger i FFK-kassen, sier han.

Sarpsborg 08 skal være med å spise av inntektskaken, men hoveddelen av inntektene forblir i Fredrikstad.

Stort apparat

Det av lagene som vinner oppgjøret på Fredrikstad stadion kommende fredag, skal allerede mandagen etter stable på bena et apparat for å håndtere en hjemmekamp.

Vinneren av kampen FFK-Sarpsborg 08 skal møte vinneren av oppgjøret mellom den som får 3. og 4. plass i Adecco-ligaen.

- Det Østfold-laget som kommer seirende ut av kampen skal ha hjemmekamp først i de gjenværende to kvalikkampene. Enten betyr det at vi skal selge billetter til Fredrikstad stadion, eller så skal Sarpsborg 08 selge billetter til en hjemmekamp der stadion kan ta imot rundt 2 000 besøkende, sier Rommelhoff til NRK.

Salgs- og organisasjonsapparatet rundt en slik kamp mandag den 9. september er omfattende, men FFKs markedssjef regner med at dette er noe klubben håndterer greit.

Et lite håp for etternølere

Lørdag kveld melder FFK at det stort sett bare noen få seter igjen, samt seter som er holdt av til sesongkortinnehavere.

Billettluka på Stadion under Inngang 1 er åpen på søndag mellom klokken 1200 og 1600.

Har du sesongkort og ennå ikke benyttet deg av din forkjøpsrett kan du stikke innom Stadion søndag eller ta turen innom Aristokraten mandag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.