Full splid mellom Ap og SV

Arbeiderpartiet får ni bydelsutvalgsledere i Oslo, Høyre fem og SV én. Flere steder har kampen om posisjoner skapt full splid mellom Arbeiderpartiet og SV etter valget.

SV og AP

I skyggen av ordførerkaoset på rådhuset, har det vært harde forhandlinger om makt og posisjoner også i bydelene.

Full skjæring

Mens ordførerstriden raste blant de borgerlige, er det Arbeiderpartiet og SV som har stått for ufreden blant bydelspolitikerne.

Direktevalget til Oslos 15 bydelsutvalg ga rødt flertall i ti. I fire av disse har det skåret seg fullstendig mellom Arbeiderpartiet og SV.

Som største parti krevde Arbeiderpartiet bydelsutvalgslederen i alle de røde bydelene. Urimelig, mente SV, og fikk til slutt BU-lederen på Grünerløkka.

Samarbeid med Frp

Men for å få Hilde Larsen valgt, måtte SV inngå valgteknisk samarbeid med Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet. 

- I løpet av de samtalene og de forhandlingene vi hadde med Arbeiderpartiet og RV så oppnådde ikke vi den gjensidige respekten og tilliten som vi mente måtte være til stedet for å skrive en avtale eller lage en politisk platform, sier Larsen. 

Ifølge larsen er det ikke optimalt å komme til makten ved hjelp av Høyre, Venstre og Frp.

-Vi hadde helst sett at vi hadde blitt enige med Arbeiderpartiet og  RV, men man finner de samarbeidspartnerne som gjør at vi får fremmet vår politikk best mulig, sier Larsen. 

Valgteknisk samarbeid

På Sagene og i Alna får Ap BU-lederen i et valgteknisk samarbeid med Høyre og Venstre, med Høyre-folk som nestledere.

På Stovner er det Fremskrittspartiet som får nestlederen mot at partiet sikrer Arbeiderpartiets Karl Per Olsen lederposisjonen.

- Dette er et rent valgteknisk samarbeid. Politisk er det ikke noe problem mellom SV og Arbeiderpartiet, der har samarbeidet vært godt hele tiden, sier Olsen.