Full mann ba om hjelp på politistasjonen - slo til politibetjent

Politiet hadde mye å gjøre natt til 1. påskedag. Minst 30 personer ble satt i arresten, flere av dem for vold mot politiet

Politi i Sarpsborg sentrum

Politiet hadde mye å gjøre over hele landet natt til 1. påskedag. Flere steder ble de selv utsatt for vold fra fulle personer.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Bare i Sørvest politidistrikt ble seks personer satt i drukkenskapsarrest i løpet av natten:

– Det har vært en natt med til sammen 33 ordensforstyrrelser og bortvisninger fordelt over hele distriktet. Seks personer er innbrakt til arrest for beruselse. Sju meldinger om forstyrrelse av nattero. En mann på 26 år ble pågrepet for vold i Kopervik, opplyser operasjonssentralen.

En gjenganger på politiets Twitter-feeder i løpet av natten, var folk som ble bortvist fra sentrumsområder, men som valgte å blåse i det. Flere personer er også anmeldt for vold mot politiet.

Ba om hjelp

En av dem var en mann som møtte opp på politistasjonen i Moss for å be om hjelp.

Han fikk ikke det han hadde behov for og svarte med å slå til en tjenestemann, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

– Han kom inn på stasjonen og ville ha et sted å sove. Det fikk han ikke hos oss, og da svarte han med å gjøre noe som gjorde at han fikk et sted å sove likevel, sier operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til NRK.

Mannen ble pågrepet og skal avhøres om forholdet. Samme politidistrikt kunne melde om vold også i Lillestrøm.

– Mann i 20 årene som først var bortvist fra sentrum, dukket opp på nytt. Satte seg opp mot politiet og blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann i tillegg til å ha brutt pålegget. Innbringes i arresten, skriver de om hendelsen.

I Fredrikstad hadde politiet bemannet opp for natten for å forebygge voldskriminalitet.

Laster Twitter-innhold

Ampert på påskefjellet

Også i Tromsø hadde folk problemer med å oppføre seg.

– Beruset mann bortvist fra sentrum etter å ha «vist fingeren» til en patrulje. Han var senere involvert i et slagsmål. Anmeldes for forulemping av offentlig tjenestemann, ordensforstyrrelse samt for å ikke ha etterkommet pålegg fra politiet. Innsatt i drukkenskapsarrest, opplyser politiet.

I Bodø ble en person sendt til legevakten etter slåssing på et utested, mens det kom meldinger om slagsmål mellom flere personer på et gatekjøkken i Asker og i Rakkestad sentrum.

Flere personer barket også sammen på Hafjell, og politiet måtte rykke ut for å roe ned situasjonen.

Andre populære påskedestinasjoner var også rammet av bråk. På Beitostølen ble en mann i 20-årene bortvist fra sentrum etter et slagsmål, mens påskeaften fikk en tidlig avslutning for en mann i slutten av tenårene i Hemsedal.

Mannen ble pågrepet og satt i arrest allerede klokka 18.15 for truende atferd, legemskrenkelse og trusler mot en vakt og politiet.

Sendt i retur fra flyplassen

I Kongsvinger ble en mann i 60-årene kjørt til arresten etter å ha truet politiet med kniv, og i Mo i Rana valgte en person å slå en ansatt på et utested i tillegg til å forulempe en politimann.

I Sandefjord rykket politiet ut til to polakker som skulle reise til hjemlandet fra flyplassen på Torp i 22-tiden. De endte i stedet i sentralarresten.

– De var for fulle til å bli med fly til Polen. Nektet også fjerne seg fra terminalområde. De blir anmeldt for dette, skriver politiet.