Hopp til innhold

Fryktet paraglider hadde styrtet i Oslo

Politi og brannvesen lette torsdag kveld etter en paragliderpilot som de fryktet hadde styrtet ved Grefsenkollen i Oslo.

Politiet fikk torsdag ettermiddag melding fra vitner som fortalte om en paraglider som gikk i spinn og tilsynelatende stryrtet rett i bakken. Politi og brannvesen rykket ut og lette fra luften og på bakken etter paraglideren og piloten.

– Flere vitner sier mannen med paraglideren kan ha pakket sammen og gått fra stedet, men dette vet vi ikke sikkert. Vi leter med politihelikopter, sa operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt til NRK.no ved 20 tiden.

Kort tid etter meldte både politi og brannvesen at letingen er avsluttet og at hverken pilot etter paraglider er observert.

Politiet tror personen som fikk en hard landing selv har tatt seg bort fra stedet.

De fryktet en stund at piloten og paraglideren kunne befinne seg i det ulendte terrenget nedefor Grefsenkollen i Oslo.

– Vi har snakket med en annen som har vært ute og fløyet i området. Vi sliter med å få full oversikt over hvem og hvor mange som har vært ute, men det ser ut til å være en person utover det arrangørene har oversikt over, sa Jørstad tidligere på kvelden.

– Det er vanskelig terreng i søkeområdet ved Grefsenkollen og vanskelig å få oversikt fra bakken. Derfor søker vi fra lufta med politihelikopter, sa han.

Luftambulansen var også i området en periode.