Frykter møtet med tøft arbeidsmarked

Ekteparet Kent Pettersson og Paloma Lopez frykter møtet med et tøft arbeidsmarked dersom Moss lufthavn Rygge blir lagt ned i november.

Kent Pettesson og Paloma Lopez

SPENTE: Kent Pettersson og Paloma Lopez er spente på hva fremtiden bringer, dersom de mister jobben på Moss lufthavn Rygge.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Det er fortsatt idyll på hjemmebane hos ekteparet Paloma Lopez og Kent Pettersson på Manstad i Fredrikstad. Men på jobben er det helt andre følelser i sving.

De to flyttet til Norge for å skaffe seg jobb, og begge endte opp på Moss lufthavn Rygge. Paloma jobber i innsjekkingen og Kent sjauer kofferter.

Nå frykter de hva som vil skje med dem når lufthavnen etter planen stenger dørene for godt i november.

– Her i Østfold er det veldig vanskelig, sier Paloma.

– Vi fyller snart 60 år og arbeidsmarkedet er veldig lite for oss. Det er allerede en utsatt region med høy arbeidsløshet. Nå blir det bare enda verre. Vi vet ikke hva som vil skje, følger Kent opp.

Ryanair takker de ansatte

I går offentliggjorde Ryanair det mange hadde fryktet. De flytter fra Moss lufthavn Rygge og legger skylden på flypassasjeravgiften som regjeringen har innført.

Ekteparet fra Fredrikstad fulgte spent med på pressekonferansen sammen med sine kollegaer.

Holder pressekonferanse

RYANAIR-TOPP: Ryanair-toppen David O'Brien representerte det irske flyselskapet på pressekonferansen i Oslo onsdag.

Foto: Martin Fjørtoft / NRK

– Vi hadde på følelsen at det ikke skulle komme noe bra, så vi var på en måte forberedt. Det var veldig trist, det ble veldig følelsesladet. Mange gråt, sier Pettersson.

Etter onsdagens pressekonferanse i Oslo beklaget selskapets kommersielle direktør David O'Brien overfor de hundrevis av ansatte som blir rammet av nedleggelsen.

– Jeg er lei meg for at de ansatte blir rammet av en trangsynt politisk avgjørelse. Vi verdsetter den strålende jobben de gjør. Vi takker dem og er opprørte på deres vegne, sa han.

Gir ikke opp håpet

Kent Pettersson og Paloma Lopez

HÅPEFULLE: Paloma Lopez og Kent Pettersson gir ikke opp håpet om å fortsatt ha en arbeidsplass å gå til på Moss lufthavn Rygge etter 1. november.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Ifølge ledelsen ved Moss lufthavn Rygge er det nå for sent å redde flyplassen. Likevel nekter Kent og Paloma å gi opp.

– Vi skal være der til 1. november. Frem til det skal vi bare holde på som vanlig, sier Paloma.

– Vi prøver å holde motet oppe. Det kan jo skje saker og ting innen den tid. Så lenge vi fremdeles jobber der, og gjør en god jobb på flyplassen, så finnes det fremdeles et lite håp. Det er vel sånn man må se på det for å takle hverdagen. Det er vanskelig, men man gjør jo alt for jobben, forteller Kent Pettersson.