Frykter kollektivkaos

Sporveisansatte er redd for at kollektivtilbudet skal kollapse når flere tusen mennesker skal besøke Holmenkollen under prøve-VM.

T-bane

Til helgens prøve-VM er det per nå solgt over 10.000 billetter.

Foto: Lorentz Berg / NRK

På åpningsrennet i Kollen forrige uke var det 5000 mennesker, noe som førte til kaos på endestasjonen på Besserud.

- Man må smøre seg med tålmodighet, sier Aleksander Van Wijk.

Han var en av flere oppgitte passasjerer på Besserud t-banestasjon i går. Tekniske problemer, fulle busser og t-banevogner bidro til store forsinkelser.

Til helgen er det prøve-VM og 10.000 billetter er allerede solgt.

Flaue ansatte

Leder i Oslo Sporveier Arbeiderforening, Rune Aasen, mener det er lite tilrettelegging for passasjerene under store arrangementer.

- Vi opplever at det er dårlig planlegging. Det kunne vært bedre, som ansatt i sporveien så blir jeg litt flau, sier Aasen.

Han sier tillitsvalgte og vernetjenesten alvorlig bekymret for de reisendes sikkerhet i forbindelse med arrangementet.

- Sånn sikkerhetsmessig må de ha folk i systemet i tilfelle det skulle skje noe. Det bekymrer oss hvor sikkert det er å frakte folk, hvis vi skal holde på slik, sier Aasen.

Avviser kritikken

Kommunikasjonssjef for T-banen Bjørn Rydmark avviser kritikken. Han opplyser at T-banen i samarbeid med Ruter har lagt ned mye arbeid for å sikre at kollektivtrafikken skal gå uten problemer under prøve-VM.

- Vi har nøye planlagt helgen som kommer. Vi har jo god erfaring med Holmenkollsøndager tidligere. Nå blir det jo to sånne dager på rad og vi er godt forberedt, sier Rydmark.

Kommunikasjonssjefen er enig at Besserud på mange måter er en vanskelig stasjon. Han opplyser at de derfor vil bruke Midtstuen i stedet.

- Det vil også gå busser fra Majorstuen til Midtstuen, sier Rydmark.

Den største utfordringen blir hvis det er dårlig vær og alle skal hjem samtidig. Rydmark anbefaler alle å gå ned til Midtstuen når arrangementet er over, for der står bussene og venter.

- Jeg tror det vil en jubelhelg, sier Rydmark.