Frykter hevnaksjon etter blodig gjengoppgjør

Politiet varsler flere pågripelser etter det brutale gjengoppgjøret på en bingo i Oslo mandag kveld.

Blodig gjengoppgjør på Torshov i Oslo

BLODIG: Det var tydelige blodspor utenfor Torshov bingo etter gjengoppgjøret mandag kveld.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Flere navngitte personer er i politiets søkelys etter blodbadet på Torshov, ifølge operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Ola Krokan. Fire personer ble pågrepet kort tid etter, men det stopper neppe der, ifølge operasjonslederen.

– Vi har en god del navn på blokken, og håper å pågripe flere i løpet av kort tid, sier han til NRK.no.

– Hvor mange er det snakk om?

– Det er vel ikke så lurt av meg å fortelle, men det er mer enn én person i alle fall.

Setter inn tiltak

Fire personer ble skadd i det brutale oppgjøret i rommiljøet i Oslo mandag kveld, to av dem alvorlig. Like over klokken 19 stormet flere menn inn på Torshov Bingo på Oslos østkant, bevæpnet med øks, sabel og kniv. Ifølge øyevitner gikk de løs på en gruppe menn som var på plass i bingolokalet, og slagsmålet utviklet seg videre ute på gaten.

Politet undersøker Torshov bingo

ETTERFORSKNING: Politiet gjorde undersøkelser i Torshov bingo sent mandag.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Da NRK.no var på stedet kort tid etterpå, talte massivt blodsøl sitt tydelige språk over brutaliteten.

Og det stoppet ikke der. Da to lettere skadde menn fikk behandling på sårstuen på Oslo legevakt, ble de brått angrepet av noen personer som hadde tatt seg inn. Væpnet politi holdt vakt utenfor Legevakten utover kvelden for å avverge flere episoder.


Oppgjøret betegnes av politiet som en del av en mangeårig konflikt i rommiljøet i Oslo som nå har blusset opp igjen. For knappe to uker siden var det en skyteepisode i samme miljø på Grønland. Politiet frykter at dette bare er begynnelsen, og at de to blodige oppgjørene vil bli hevnet.

– Historien har vist oss flere ganger tidligere at det er lett for at slike ting blir hevnet, og vi frykter hevnaksjoner. Det vil vi ikke ha noe av. Så mye mer enn det vil jeg ikke si, det kan de som jobber opp mot gjengmiljøene kunne si mer om i morgen, sier Krokan.

Blodspor etter oppgjør på Torshov

BLODSPOR: Også på veggen utenfor bingolokalet var det blodspor.

Foto: Paal Wergeland / NRK

– Setter dere inn noen operative strakstiltak for å forhindre dette?

– Ja, men hva det innebærer vil jeg ikke kommentere.

Har overvåkningsbilder fra bingoen

Politiet har allerede foretatt flere avhør, og sikret seg videobilder både fra området rundt bingolokalet på Torshov, og Oslo legevakt. Det er videoovervåkning inne i bingolokalet, hvor slagsmålet startet.

– Vi har fått gode bilder og ledetråder, i tillegg til at vi har navngitte personer å søke etter. De involverte tilhører samme miljø, og vi jobber bredt.

– Hva vet dere så langt om motivet for dette?

– Det vet vi ikke ennå, utover at det lenge har vært en konflikt i dette miljøet. Men vi vet ikke hva som har utløst denne episoden, sier operasjonslederen.

De to personene som ble alvorlig skadd, ble sendt til Ullevål sykehus. Det var mandag kveld uklart om tilstanden deres er livstruende eller ikke.

Politiet gjør undersøkelser i Torshov bingo

OVERVÅKINGSBILDER: Politiet har fått bilder fra overvåkingskameraet på Torshov bingo. Her jobber politiet i bingoen sent mandag kveld.

Foto: Paal Wergeland / NRK