Hopp til innhold

Frykter flere gjør som MFK

Distriktssekretær i LO i Østfold, Ulf Lervik, er redd for at flere norske fotballklubber vil permittere.

Melløs Stadion
Foto: Espen Torgersen / NRK

Moss Fotballklubb permitterte i går sine spillere frem til 1. januar 2010 - det kan skape ringvirkninger i norsk fotball.

– Vi frykter at flere klubber følger opp. Vi har mange medlemmer blant fotballspillerne. At de skal redusere lønna si til 60 prosent, er ikke akseptabelt for oss, sier Lervik til NRK.

Han tror også at det er lite akseptabelt for myndighetene at klubber med dårlig økonomi sender spillerne på permitteringer på skattebetalernes regning.

Vurderer lovligheten

Leirvik varsler at LO vil vurdere lovligheten i permitteringen i fotballklubben. Han tror også at NAV vil ta en nærmere titt på dette.

– Vi synes det er spesielt at en fotballklubb permitterer spillere utenfor sesongen. Jeg tror ikke det ville skjedd i sesongen. Spilerne har kontrakter å forholde seg til, og vi vurderer også seriøsiteten i permitteringene.

Frode Andresen
Foto: Espen Torgersen / NRK

Daglig leder i Moss Fotballklubb, Frode Andresen, mener derimot at de har sitt på det tørre.

– Da regner jeg med at de sier det samme til de andre bedriftene som må permittere. Vi har de samme forpliktelse som alle andre profesjonelle bedrifter. Da mener jeg at vi også må ha de samme mulighetene, sier han.

Ansatte har samme rett

– De ansatte i fotballklubben skal ha de samme rettigheter som øvrige i arbeidslivet. Det som er å vurdere her, er hvilke grunnlag permisjonen er gitt på. Er det kun av økonomiske årsaker eller er det at arbeidsoppdragene har gått ned? Dette må vi følge opp, er Lerviks svar.

Når spillerne kommer tilbake fra permisjonen i januar, kan det ende med at de må jobbe på helt andre vilkår enn de har i dag.

– Vi respekterer de kontraktene vi har med spillere, trenere og andre ansatte. Men det er sånn at vi må ta ned budsjettet, og må reforhandle med spillerne. Da tjener de mindre penger ved å spille fotball og må kanskje ta seg en jobb ved siden av. Det kan hende det er noen som velger å slutte, sier Andresen

Ingen innsparing

Den daglige lederen i MFK har blitt beskyldt for at klubben gjør dette kun for å spare penger. Det får Andresen til å se rødt.

– Spare penger gjør du når du har penger å spare. Vi gjort alt vi kan for å øke inntektene, og det har vi ikke klart å få til. Vi har ingen penger å spare, da blir det en fornærmelse at vi anklages for å spare penger, tordner han.

Se video: Moss FK må permittere

Video nsps_upload_2009_11_3_18_14_34_5349.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.