Frykter dårligere skoler

Flere sparetiltak i den videregående skolen kan stå for døren de neste årene. Utdanningsforbundet i Østfold er bekymret for kvaliteten.

Tormod Korpås

Hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet i Østfold, Tormod Korpås, liker dårlig fylkesrådmannens forslag til kostnadskutt.

Foto: Jan Kenneth Bråten / NRK

- Jeg skulle gjerne sett at politikernes uttrykte ønske om å satse på videregående opplæring også syntes på budsjettene, sier Tormod Korpås, som er hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet i Østfold.

Vil slå sammen klasser

Totalt skal det spares 25 millioner kroner i den kommende fireårsperioden. I samme periode er det ventet nærmere 400 flere elever.

Fylkesrådmannen foreslår blant annet å slå sammen små klasser slik at klassestørrelsene nærmer seg landsgjennomsnittet. Ekstra lærerressurser følger ikke med.

Dette vil gå ut over de svake elevene mener Utdanningsforbundet, som frykter økt frafall i skolen. De hadde håpet på en styrket undervisning denne gangen.

- Helt konkret hadde jeg ønsket en egen satsing på kontaktlærere. Det fordi det er den viktigste innsatsfaktoren for å hindre frafall og for å gi hver enkelt elev tilpasset opplæring, sier Korpås.

– Uforsvarlig

Fylkespolitikerne skal behandle økonomiplanen den 16.juni.

Fylkesgruppeleder for Fremskrittspartiet, Erlend Wiborg, sier allede nå blankt nei til planen.

– Det er uforsvalig å kutte i videregående opplæring. Jeg mener det vil redusere tilbudet til elevene, og det vil ikke jeg være med å se på, sier han.

SE debatt mellom Erlend Wiborg (FrP) og Helge Kolstad (Ap):

Helge Kolsdtad (Ap) og Erlend Wiborg (FrP) debatterte om økonomiplanen til fylkesmannen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.