Frykter at uværet tar heisanlegget

Storefjell Hotel på Golsfjellet sikrer heisanlegget sitt mot ekstremværet Tor. Hotelldirektør advarer gjestene mot å legge ut på skiturer i høyfjellet.

Storefjell på Golsfjellet

UTSATT: Sterke vindkast har tidligere gått hardt ut over heisanlegget til Storefjell Hotell på Golsfjellet. Før det ventede uværet tar ikke hotelldirektør Arne Nibstad noen sjanser og sikrer anlegget godt.

Foto: Arne Nibstad

Meteorologene varsler ekstremt vindvær, opp i orkans styrke fra fredag ettermiddag og kveld.

Vindkastene kan bli på 35-50 meter i sekundet. De verste kastene på 50 sekundmeter vil nok treffe på høyfjellet, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid.

Ekstremværvarselet gjelder for ni fylker langs kysten og Østlandet.

Tar ingen sjanser

– Vi har opplevd at vinden har tatt tak i heisanlegget før, så nå tar vi ingen sjanser, sier direktør Arne Nibstad på Storefjell Resort Hotel på Golsfjellet.

Sikring av skiheis

Storefjell har sikret kjørevaierene mot vindværet som er ventet.

Foto: Arne Nibstad

For noen år siden sørget tilsvarende sterke vindkast som er ventet i helgen for at kjørevaieren hoppet av hjulene.

Nå har han sikret den mest værutsatte stolpen i alpinanlegget.

– Klarer vi å hindre at vinden tar tak her, går det bra med resten av anlegget også, sier han.

Nibstad følger situasjonen tett på yr.no.

– Det høres veldig spennende ut det døgnet vi går inn i nå. Det må ikke ligge for mye løst av bord, stoler og slike ting, sier han.

På et arrangement til helgen kommer det gjester med bilhengere. Disse blir bedt om å sikre hengerne litt ekstra.

Mange gjester

– Vi har fullt hus på hotellet i helgen, og kommer til å advare gjestene mot å gå på ski på høyfjellet. Det er nok av oppkjørte løyper under tregrensa, som vi anser det som trygt å bruke i slikt vær, sier hotelldirektøren, som også er løypekjører i området.

Nå er det ikke første gang det blåser i fjellet, og også andre skianlegg NRK har vært i kontakt med sier de har kontroll på situasjonen og følger den fortløpende.

Husk fjellvettreglene

Hotelldirektøren sier Golsfjellet er et veldig hyggelig og snilt fjell, og at Skogshorn og Hemsedalsfjellet tar unna mange av de verste vindkastene.

– Men det er viktig, særlig i det været som er ventet, at folk er klar over at fjellvettreglene ikke bare gjelder i påsken, avslutter Nibstad.

Golsfjellet og Skogshorn

Golsfjellet med Skogshorn i bakgrunnen.

Foto: Arne Nibstad