Frp vil redde Haldenreaktor

Fremskrittspartiet tar til orde for å redde Haldenreaktoren ved å øke bevilgninger i statsbudsjettet.

Haldenreaktoren

Haldenreaktoren kan reddes hvis regjeringen øker bevilgningene i statsbudsjettet, noe Frp ønsker å gjøre.

Foto: IFE

– Jeg håper og tror at det skal være rom for at vi kan gi dette et løft slik at de kan fortsette med sitt arbeid, sier Oskar J. Grimstad i Stortingets energi- og miljøkomité til Teknisk Ukeblad.

Tidligere denne uken ble det kjent at atomreaktoren kan bli lagt ned på grunn av økonomiske problemer hos Institutt for energiteknikk.

Oskar Grimstad

Oskar Grimstad i Frp tror og håper at det vil bli bevilget mer penger til atomreaktorene ved neste statsbudsjett.

Foto: Terje Reite

Grimstad kan ikke si noe om hvordan statsbudsjettet blir, men håper og tror at bevilgningene vil øke.

– Det er et kjent faktum at den rødgrønne regjeringen og spesielt SV ønsket å legge ned denne aktiviteten. Uten at jeg kan si noe om hvordan statsbudsjettet blir, både håper og tror jeg at det skal være rom for at vi kan gi dette et løft, sier han til ukebladet.

Grimstad påpeker at reaktorene i Halden og på Kjeller er viktige fagmiljøer i global sammenheng og mener det er viktig at de får bestå.

Høyre mer avmålt

Andre nestleder i Stortingets energi- og miljøkommité, Nikolai Astrup fra Høyre, deler ikke Grimstads ønske om å øke støtten like sterkt.

– Om aktiviteten skal fortsette er avhengig av at det er etterspørsel etter tjenestene atomreaktorene tilbyr. Hvis ikke, er det ikke grunnlag, sier han til Teknisk Ukeblad.

Heikki Holmås i SV vil ikke gi økt pengestøtte til atomreaktorene, mens KrFs Line Henriette Hjemdal mener kunnskapen og kompetansen til Institutt for energiteknikk er viktig, og at virksomheten bør fortsette med støtte fra regjeringen.