Hopp til innhold

Frp-venner redder Taxi 2

Frp-politiker Henning Holstad får hjelp av partikolleger og forretningspartnere til å redde konkursrammede Taxi 2.

Taxi 2

Partivenner i Fremskrittspartiet kjøper Henning Holstads Taxi 2, som gikk konkurs før jul

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Drosjeselskapet ble slått konkurs før jul med over fem millioner kroner i gjeld og misligholdt lån. Nå blir sentrale personer i Stovner Fremskrittsparti blant de nye eierne i Taxi 2.

NRK Østlandssendingen har tidligere skrevet at Stovner Fremskrittsparti er blant de nye eierne i Taxi 2. Det er ikke riktig, det er kun sentrale peroner i partiet som er blant de nye eierne. Østlandssendingen beklager feilen.

Bostyrer Inger Marit Borch vil ikke opplyse hvor mye de nye eierne har betalt for selskapet.

- Det ønsker vi ikke å si noe om nå, men det er opplysninger som blir gitt under skiftesamlingen, sier Borch.

Les: Nok et taxi-selskap i trøbbel

Kjente samarbeidspartnere

Blant styremedlemmene finner vi drosjesentralens nye hovedaksjonær Christel Gundelach. Hun samarbeider med Taxi 2-gründeren Henning Holstad i foreningen Alternativ jul.

I Stovner Fremskrittsparti finner vi også Anna Margrete Teksdal, som er styremedlem i flere av Holstads selskaper. Bostyrer sier drosjesentralen skal drives videre som før.

- Boet har overdratt virksomheten til et nytt selskap. De vil da fortsette å drive selskapet, men det blir opp til de nye eierne hvordan de selskapet skal drives, sier Borch.

Holstad blir konsulent

Christel Gundelach sier hun skal være daglig leder i Nye Taxi 2, og at Henning Holstad vil være konsulent. Hun bekrefter at partikollega Anna Margrete Teksdal også skal skyte inn penger i den nye drosjesentralen. Nå må Oslo kommune godkjenne at konsesjonen til Taxi 2 overføres til nye eiere.

- Foreløpige opplysninger tyder på at selskapets gjeld er langt høyere enn den kjøpesummen vi selger det for, men vi har ikke full oversikt over hva som er selskapets gjeld, så jeg kan ikke si noe om hvor stor underbalanse det vil være, sier bostyrer Inger Marit Borch.