- Frekt å la palestinerne få bli

Den planlagte politiaksjonen mot den palestinske teltleiren ble mandag stoppet av det nye byrådet. – Frekt og tragisk, mener Frp.

Video Frp raser mot byrådet i Oslo

Forrige uke fikk han og de andre beskjed om teltleiren måtte fjernes. Mandag ble den planlagte politiaksjonen mot leiren ble stoppet av det nye byrådet.

30 år gamle Hassan Al Nemnem kom til Norge for to år siden. De siste sju månedene har han bodd på gaten, og i leiren ved Kulturkirken Jakob sammen med 25 andre palestinske asylsøkere.

Hassan Al Nemnem

Hassan Al Nemnem kom til Norge for å få et bedre liv.

Foto: Jørgen Eide / NRK

– Jeg kom til Norge for å få et bedre liv. Å returnere til Gaza er ikke et alternativ for meg, forteller han til NRK.

Forrige uke fikk han og de andre beskjed om teltleiren måtte fjernes. Mandag ble den planlagte politiaksjonen mot leiren ble stoppet av det nye byrådet.

– Byrådet ber politiet bryte loven

– Det er tragisk at ingen fjerner leiren, sier innvandringspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet Morten Ørsal Johansen til NRK.

– Et byråd som instruerer politiet er rett og slett frekt. De ber politiet bryte loven.

Artikkelen fortsetter under bildet

Morten Ørsal Johansen, Frp

Innvandringspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, Morten Ørsal Johansen, syns det er frekt av byrådet å stoppe den planlagte politiaksjonen mot leiren.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Det er Venstres Ola Elvestuen, byråd for miljø og samferdsel, som har hisset opp Frp-politikeren. Det første han gjorde etter at han ble innsatt som byråd i Oslo var å be politiet om å stoppe fjerningen av leiren.

– Den som ikke gjør noe, kan ikke gjøre noe galt. Derfor håper jeg Elvestuen ikke gjør noe i fremtiden istedenfor å ta avgjørelser som dette, sier Ørsal Johansen.

– Må sendes ut

Siden begynnelsen av april har de palestinske asylsøkerne bodd i den provisoriske teltleiren ved Kulturkirken Jakob. I leiren bor i dag rundt 25 personer, som alle har fått avslag på søknadene sine.

Frps nye innvandringspolitiske talsmann mener det nå er kun en ting å gjøre, nemlig å sende dem ut av Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet

Palestinsk teltleir, Oslo

I leiren bor i dag rundt 25 palestinske asylsøkere, som alle har fått avslag på søknadene sine om opphold i Norge.

Foto: Jørgen Eide / NRK

– Her er det snakk om palestinere som oppholder seg ulovlig i Norge. De har fått avslag på sine søknader, og det betyr at de skal returnere frivillig til sitt hjemland. Hvis de ikke forlater Norge frivillig, er det opp til myndighetene å sende dem ut.

Krever svar fra justisministeren

Venstres Ola Elvestuen understreker at teltleiren må fjernes før eller senere.

– Vi må først opprette en dialog med palestinerne som bor der, og finne en løsning sammen.

– Nå har vi akkurat satt sammen et nytt byråd. Etter hvert får vi finne ut hvordan vi skal forholde oss til denne saken. Det som er sikkert er at de ikke får ha teltleiren stående til evig tid, sier Elvestuen.

Det er ikke bra nok, mener Ørsal Johansen. Nå krever han at justisministeren ser på saken.

– Det er Knut Storberget som har ansvar for politiet og utlendingsenheten i dette landet. Nå må han ta en avgjørelse i denne saken, avslutter han.