Frp mister makta i Fredrikstad

– Det er bare å gratulere Jon-Ivar Nygård som mest sannsynlig blir den neste ordføreren i Fredrikstad, sier avtroppende ordfører Eva Kristin Andersen (Frp).

Video Frp-mister makta i Fredrikstad

Eva Kristin Andersen og Frp mister makta i Fredrikstad. Dermed går det mot Jon-Ivar Nygård som ordfører.

Tallene er ikke offisielle ennå, men Andersen sier de nå har fått inn resultatene fra de fleste valgkretsene og trenden er klar.

– Arbeiderpartiet ligger godt over 40 prosent, sier Andersen.

Fredrikstad har de siste fire årene vært styrt av Fremskrittspartiet, men nå blir det skifte.

LES OGSÅ:

– Historiske tall for Ap

– Jeg er veldig glad. Veldig fornøyd, sier Nygård til NRK.

– Det ser veldig bra ut. Tallene vi har fått presentert viser 49,2 prosent for Arbeiderpartiet. Det er helt fantastisk og historisk, sier mannen som mest sannsynlig blir den neste ordføreren i Fredrikstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jon-Ivar Nygård og resten av Ap i Fredrikstad

Jon-Ivar Nygård feirer brakvalget med partifeller i Fredrikstad.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Tidligere Fredrikstad-ordfører Svein Roald Hansen mener de som har gått rundt og banket på dører for partiet nå får lønn for strevet.

– Det kommer til å gi gjenklang i hele landet at Ap har tatt tilbake en så stor by som Fredrikstad, sier tidligere Fredrikstad-ordfører Svein Roald Hansen.

LES OGSÅ:

Vet ikke hva som gikk galt

– Skolevalgene har vist at Høyre og Arbeiderpartiet var de store vinnerne, og det gjenspeiler seg nå. Hvorfor det har blitt slik har vi ikke fått tid til å analysere ennå, men det har vært en kort og spesiell valgkamp. I tillegg har vi nok ikke nådd frem med våre lokale saker, sier Eva Kristin Andersen.

– La oss få de offisielle tallene, sier NRK Østfolds valgkommentator Kjell Pihlstrøm. Men slik det er ut nå er det oppsiktsvekkende tall.

SE VALGRESULTATET I FREDRIKSTAD (oppdateres)