Hopp til innhold

Frp vil tvinge sosialklienter til å plukke søppel

Fremskrittspartiet vil tvinge sosialklienter opp om morgenen for å plukke søppel. Det går frem av partiets alternative Oslo-budsjett.

Plukker søppel for Rusken
Foto: Dang Trinh / NRK

Sosialklienter, som er i stand til det, skal møte på jobb hos Rusken om morgenen. Det går fram av Fremskrittspartiets alternative Oslo-budsjett for 2014, som partiets gruppeleder Carl I. Hagen presenterte i dag.

Hagen viser til at tolv prosent av de som mottar sosialhjelp er mellom 18 og 24 år og mener at de aller fleste av disse har en rest-arbeidsevne.

Må stå opp om morgenen

– Vi tror mange av dem blir dårligere hvis de stenges ute fra et fellesskap. Derfor sier vi at alle som mottar sosialhjelp og som har en rest-arbeidsevne, har plikt til å møte opp hver dag i normal arbeidstid fra åtte til tre-fire og stille sin arbeidskraft til rådighet for Oslo kommune.

- Rusken kan organisere mange til å rydde i byen. Dette er godt sosialt arbeid for de som er berørt, samtidig som vi uten ekstra kostnader får en renere og penere by, sier Hagen.

Ved å bevilge fem millioner kroner ekstra slik at Rusken kan organisere sosialklientene, tror Fremskrittspartiet at kommunen kan spare 45 millioner kroner i sosialhjelpsutgifter.

- Det er nok noen som mottar sosialhjelp og jobber litt svart på si som vil slutte å være sosialklienter når de må møte opp hver dag, sier Carl I. Hagen.

Carl I. Hagen

MÅ GODKJENNES: Carl I. Hagen (Frp) mener løsningen på sentrums gatemusikant-problem er audition og godkjenning før de får spille på gata.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

Gjenkjennelig Frp-budsjett

Fremskrittspartiet styrker driftsbudsjettet med 313 millioner kroner og investeringene med 766 millioner kroner i sitt alternativ til byrådets budsjettforslag.

Hovedsatsingsområdene er som vanlig eldreomsorgen og breddeidretten. De største idrettsprosjektene er den underjordiske ishallen på Frogner stadion og Lambertseter flerbrukshall.

Frp vil - i likhet med partiene på venstresiden - nulle ut kuttene til en del organisasjoner innen helse- og velferdssektoren av typen Fransiscushjelpens "Sykepleie på hjul" og Kirkens Bymisjons Robust-tiltak.

Vil legge ned Popsenteret

Til gjengjeld vil partiet stryke en rekke kulturtiltak fra Oslo-budsjettet, så som Oslo Nye Teater, Popsenteret og Øyafestivalen. Også Oslo 2022 skal få mindre å rutte med til OL-planlegging.

Frp vil bruke 20 millioner kroner ekstra på Oslovakter for å komme ransbølgen til livs. Og for å markere at de fortsatt er bilistenes parti, setter de av mye mer penger enn de andre partiene til asfalt.

At Frp ikke vil at Oslo kommune skal ta imot en eneste flyktning i 2014, kommer heller ikke som noen overraskelse.

- Selg Hafslund

De store salderingspostene er barnehager, kommunale boliger og Munchmuseet og Deichmanske bibliotek i Bjørvika. Frp mener at Oslo kommune ikke skal bruke penger på å bygge og rehabilitere barnehager og at dette er en jobb for private.

Partiet er også imot den store satsingen på boliger til vanskeligstilte i Tøyen-pakken fordi de mener at Oslo kommune skal leie og ikke kjøpe kommunale boliger.

Den aller største salderingsposten er også en gjenganger. Oslo Fremskrittsparti vil nemlig selge kommunens Hafslund-aksjer og regner med å tjene 4,8 milliarder kroner på salget.