To frontulykker i Hallingdal

Fem personer er fløyet til sykehus med luftambulanse etter to front mot front kollisjoner på riksvei 7 ved Torpomoen i Hallingdal.

Trafikkulykke Torpo

Politiet opplyser at det er en alvorlig ulykke.

Foto: Paul Lockhart

Ifølge politiet skal fire biler være involvert i ulykken som skjedde like før kl. 16.30. Ni personer er involvert, og sju personer skal være skadet.

Alle fraktet til sykehus

Tre luftambulanser har vært på stedet, og tatt med seg fem personer til sykehus. De fire andre kjøres til sykehus med ambulanse. To av disse er lettere skadet, mens de to andre trolig er uskadd.

Luftambulansen på Torpo

Luftambulanse kom raskt til stedet.

Foto: PAUL LOCKHART

Tilstanden til som er fløyet til sykehus er ikke kjent, men det er alvorlig, opplyser oppdragsleder Øyvind Hammervold i Sør-Øst politidistrikt. Han legger til at det skal være snakk om to separate frontkollisjoner like ved hverandre.

Første ulykke årsak til den andre

En bil kom over i motsatt kjørefelt, og traff en annen bil. Den andre ulykken skal ha skjedd som en følge av den først kollisjonen.

Riksvei 7 er stengt som følge av ulykken, og det er lange køer i begge retninger. Trafikken blir nå ledet via Kringlevegen, og det er ukjent hvor lenge riksvei 7 vil være stengt.

Politiet opplyser også at Statens vegvesens ulykkesgruppe og politiets kriminalteknikere er underveis til stedet for å gjøre tekniske undersøkelser.

Laster Twitter-innhold