De frivillige trapper ned søket etter Sigrid – men gir ikke opp

Fra og med i morgen trapper de frivillige ned søket etter Sigrid. I dag søkte Norsk redningshund organisasjon i skogsområder minutter fra hjemmet til Sigrid, men uten funn.

Sigrid før hun forsvant

Overvåkingsbilder av Sigrid bare timer før hun forsvant. Sigrid forsvant for to uker siden.

Foto: Politiet

Sigrid Giskegjerde Schjetne savnet

Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet to uker.

Foto: Politiet
Leteaksjon tirsdag ettermiddag

Frivillige har i to uker lett etter Sigrid hver dag.

Foto: Amund Aune Nilsen, NRK

– Foreldre må få kjøre barna til aktiviteter som starter opp igjen etter sommerferien. Vi anmoder folk om å melde inn anbefalinger om hvor man skal lete. Vi gir ikke opp, men vi organiserer oss annerledes, sier talsperson for de frivillige Gjermund Eide til NRK.no.

Vil søke to ganger i uken

Østensjø-gruppa vil fra mandag av arrangere to søk i uken etter Sigrid, i stedet for daglige søk.

Oppmøte for søk fremover er onsdag klokken 17 og søndag klokken 12 på Østensjø skole.

– Gjennom de to ukene som har gått har vi organisert flere tusen frivillige og søkt gjennom et enormt område. Innsatsen og oppmøtet har vært langt over hva vi kunne håpe, sier koordinator for de frivillige, Bengt Eriksen.

Hundene søkte i dag ikke langt fra Sigrids hjem på Østensjø. Det var første gang Norsk redningshund organisasjon (NRO) var med i søket.

– Glad vi fikk kvalitetssikring

– NRO har søkt over skogsområder hvor man tror Sigrid kan ha forsvunnet. Vi er glad for at vi fikk denne kvalitetssikringen. Vi var 130 frivillige som lette i dag, og vi konsentrerte søket i nærområdene, sier Eide.

LES OGSÅ: Sigrids foreldre har ikke gitt opp å finne datteren i live

Hundene søkte først og fremst etter gjenstander og mennesker med hovedbase på Nordre Skøyen hovedgård. Den ligger rundt 15 minutters gange fra hjemmet til Sigrid.

De første dagene ble det søkt med redningshunder etter Sigrid, men etter fire dager trappet politiet og redningshundene ned søket. Den frivillige leteaksjonen har fortsatt med daglige søk.

Mottar mange tips fra synske

Politiet står fortsatt uten gjennombrudd i saken.

– De tipsene vi har fått til nå har desverre ikke ført til et gjennombrudd. Vi har også mottatt en god del tips fra synske.

– Vi håper fortsatt at vi kan få tips og opplysninger som bidrar til å løse saken, og vi kan ikke utelukke at en dusør kan medvirke til dette, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til NRK søndag.

Lørdag kveld stilte Sigrids foreldre Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne på Dagsrevyen og meddelte at de utlover en dusør på én million kroner, i håp om at det skal gi de svar på hvor datteren er.

Pengene kommer fra et ukjent antall anonyme givere.

Har du informasjon om forsvinningen av Sigrid Giskegjerde Schjetne? Ring politiet: 02800 eller Advokatfirmaet Stabell&Co: 41578833

Politiet får fortsatt inn flere tips i Sigrid-saken, men de står fortsatt uten gjennombrudd i saken.

SE VIDEO: Politiet står uten gjennombrudd i Sigrid-saken.