Hopp til innhold

Fritt frem med sprayboks

For en gangs skyld lot politiet taggerne være i fred.

I anledning graffitifestivalen "Just writing my name" var de beste malerne fra Norge og Europa lørdag samlet på Hausmania i Oslo. Riktignok hadde noen av dem ennå ikke møtt opp lørdag ettermiddag, angivelig fordi de hadde vært på byen kvelden før, skriver ioslo.no. Men etter planen skal altså flere anerkjente internasjonale graffitiartister male på festivalen.

- Vi har invitert kunstnere fra både Sverige, Danmark og Nederland, sier arrangør Svein J. Moen.

Åpent for amatører

Og til tross for det dårlige været tok mange turen til Hausmania for å se på kunstnerne - og for å prøve seg med sprayboksene selv. På enkelte vegger var det nemlig åpnet for at amatørene skulle få sjansen.

- Det er åpent for alle som er interessert, og selv om man er helt fersk, skal de som vil prøve seg, få en mulighet, sier Moen til NTB.

Internasjonal stafett

Festivalen "Just writing my name" er en internasjonal graffitistafett som skal foregå i flere byer, blant annet New York, Moskva og Praha. Bilder av graffitikunsten skal legges ut på internett, og tanken er at graffitimalere fra hele verden skal inspirere hverandre.

- Graffiti er fortsatt en subkultur, og har ofte blitt satt i et negativt søkelys. Her kan man komme og oppleve noen av de positive sidene. Folk er vant til å se tagging, men nå får vi se fullfargeproduksjon av høy kvalitet, sier Moen.