Her blir friluftlivets år åpnet med pinnebrød, gåtur og skattejakt

Store og små samlet seg på Sjursholmen ved Storesand for å innlede friluftslivets år på Hvaler.

Åpning av friluftlivets år på Hvaler

FRILUFT: Mange møtte opp til åpningen av friluftslivets år på Hvaler søndag.

Foto: Anders Winlund / NRK

Bak markeringen står Hvaler kommune sammen med nasjonalparkforvaltningen, Statens Naturoppsyn og Oslofjorden friluftsråd.

– Bred appell

Åpning av friluftslivets år på Hvaler

AKTIVT LIV: Paul Henriksen i Hvaler kommune vil at folk skal aktivisere seg mer.

Foto: Anders Winlund / NRK

Paul Henriksen, folkehelsekoordinator Hvaler kommune, holdt appell for å få både innbyggere, lag og foreninger til å aktivisere seg.

– Det betyr alt fra utvidelse av kyststien til å gå den daglige turen i hvert fall på 30 minutter, så det er en bred appell vi går ut med, sier han til NRK.

– Kyststien som i dag er på to og en halv mil kommer til å bli på rundt fire mil i løpet av året. Samtidig skal Jeger og fiskerforeningen på Hvaler ha flere arrangementer i år.

Se bilder fra Hvaler:

Friluftsåret på Hvaler
Foto: Anders Winlund / NRK

Gir friluftslivet oppmerksomhet

For å innlede året ble det også arrangert skattejakt og knutekurs.

Friluftslivets år arrangeres for tredje gang etter et initiativ Klima- og miljødepartementet tok sommeren 2013. Meningen er å gi friluftslivet økt oppmerksomhet og å få flere til å delta i uteaktiviteter.

– Den norske mann og kvinne, og ikke minst barnefamilier, er flinke til å bruke naturen. Men vi vil fokusere både på hvor positivt og viktig det er for folkehelsa å være aktiv, og det å få opplevelser der man går, i form av for eksempel kulturminner, sier Henriksen.