Frigir navn på de omkomne

I samråd med pårørende frigir politiet nå navnet på de to som ble funnet omkommet i en hytte i Hokksund i helgen.

To personer ble funnet døde i denne hytta i Øvre Eiker

To personer ble funnet døde i denne hytta i Øvre Eiker.

Foto: Jan-Erik Wilthil

Det var Oliver Wendelborg Løvik (7) og Monica Wendelborg Seiler (31) som ble funnet døde i en hytte ved Lauvtjern i Øvre Eiker kommune natt til søndag.

De to er hjemmehørende i Modum kommune.

Tilstanden er fortsatt kritisk

Det var lørdag kveld klokken 23.20 at Søndre Buskerud politidistrikt mottok en bekymringsmelding fra en slektning som ikke hadde fått telefonkontakt med slektninger på hytta. Nødetater reiste straks til stedet.

Den 31 år gamle kvinnen og den 7 år gamle gutten var døde da nødetatene kom til stedet. Det ble også iverksatt livreddende førstehjelp på en mann i 20-årene og ei jente på 9 år, som også oppholdt seg på hytta.

Disse to blir behandlet for forgiftning ved Oslo universitetssykehus. Tilstanden til de to er fortsatt kritisk.

Holder minnestund

Det vil i dag bli avholdt en minnestund på Enger skole i Modum der de to barna som ble funnet på hytta ved Hokksund er elever.

Den omkomne gutten gikk i 2. klasse, og den skadde jenta går i 4. klasse på Enger skole.

– Det skal være minnemarkeringer i hvert klasserom når elevene kommer på skolen. Prest og helsesøster skal være til stede, foreldre er velkomne til å være med i klasserommet, sier Modumordfører Terje Bråthen.

– Det er satt inn ekstra ressurser i de to sterkest berørte klassene slik at individuelle behov blir ivaretatt, sier Bråthen.

Luktet gass

Politiet kan bekrefte at det luktet gass i hytta.

Det blir gjennomført undersøkelser i tiden som kommer som vil være med å kartlegge hva som var årsaken til hendelsen. Politiets teknikere og etterforskere har gjennomført tekniske undersøkelser på stedet i helgen, og vitner er avhørt.

Det jobbes videre med tekniske undersøkelser og det vil gjennomføres flere vitneavhør i løpet av dagen.

Det vil også trolig bli foretatt obduksjoner av de omkomne i løpet av dagen.