Begge mente knvistikkingen var et uhell

Offeret fikk et sju centimeter dypt kutt i låret. – Kan ikke utelukke at det var et uhell, slår retten fast.

Knivstukket på Greåker

Den fornærmede mannen ble påført et seks-sju centimeter dypt kutt i låret.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den 20 år gamle mannen som var tiltalt for knivstikkingen husket ikke selve episoden, men mente i retten at knivstikkingen var et uhell.

Han fikk støtte av det jevngamle offeret, som ble stukket i låret i en leilighet på Greåker i Sarpsborg 14. april i år, skriver sa.no.

«Retten finner etter bevisførselen ikke å kunne utelukke at fornærmede ble knivstukket ved et uhell. Det var kun tiltalte og fornærmede til stede under hendelsen, og de har begge forklart at de oppfattet hendelsen som et uhell», står det i dommen fra Sarpsborg tingrett.

Tiltalte ble derfor frifunnet for legemsbeskadigelse, men dømt til å betale fornærmede 1.476 kroner i erstatning.

– Dommerne i denne saken har tatt bevisbyrdereglene på alvor. Det er ikke alltid jeg har følelsen av at det skjer, sier 20-åringens forsvarer Harald Otterstad til Sarpsborg Arbeiderblad.

Skulle skremme fornærmede

Knivstukket Sarpsborg

20-åringen ble pågrepet i en væpnet aksjon på Greåker i Sarpsborg 14. april.

Foto: Cato Larsen

Episoden skjedde etter at offeret oppsøkte tiltalte i hans leilighet for å kjøpe hasj. Begge de to hadde tatt piller den aktuelle dagen og var i dårlig form.

Mens tiltalte kastet opp, surret offeret noen piller inn i plast og gjemte dem. 20-åringen beskyldte mannen i slutten av tenårene for å stjele fra ham.

Dermed oppstod en krangel hvor tiltalte dro opp en kniv for å skremme tenåringen til å forlate leiligheten.

«Det videre hendelsesforløp er uklart for retten», står det i dommen. De to involverte var alene i leiligheten, men ingen av dem kunne belyse hendelsesforløpet nærmere.

De to var imidlertid enige i sine forklaringer om at knivstikkingen skjedde ved et uhell.

Ga tenåringen ren bukse og penger

Offeret, som er i slutten av tenårene, fikk et kutt i høyre lår som var sju centimeter langt og seks-sju centimeter dypt. Kuttet måtte sys både innvendig og utvendig.

Da de to oppdaget at fornærmede var stukket og blødde fra låret, samarbeidet de om å forbinde offeret. Tiltalte lånte også fornærmede en ren bukse, ga ham sprit og 500 kroner.

Han tilbød også å tilkalle hjelp, noe fornærmede avslo da han hadde sjåfører utenfor leiligheten som hjalp ham til sykehus.