Frifunnet for å ha kjørt for fort forbi fotoboks

Mannen hevdet i retten denne uken at det ikke var han som kjørte bilen, men en annen mann som ligner, dermed ble han frifunnet.

Fotoboks

Mannen hevdet i retten denne uken at det ikke var han som kjørte bilen, men en annen mann som ligner svært mye.

Foto: Erik Engen / NRK

En 48 år gammel mann fra Sarpsborg er frifunnet i tingretten for å ha kjørt for fort forbi en fotoboks.

– En som ligner svært mye på meg

Det var i fjor høst at en fotoboks på Skåra i Fredrikstad knipset et bilde av en bil som politiet mener ble kjørt av mannen, og som passerte i 72 kilometer i timen i 60-sonen.

– Det var ikke jeg som kjørte, det var kun en som ligner svært mye på meg, anførte mannen i retten.

– Fredrikstad tingrett finner imidlertid etter bevisførselen at det ikke kan utelukkes at tiltalte ikke er vedkommende sjåfør som ble avbildet, står det i frifinnelsen av mannen.

Retten må være overbevist

Videre skriver tingretten at det ikke er noen tvil om at bildet som ble tatt ligner på tiltalte, og bemerker at det er sannsynlig at det var tiltalte som kjørte.

– For å kunne dømme i straffesaker må retten imidlertid være overbebist om tiltaltes skyld. Det er kun bildet som knytter tiltalte til saken, skriver tingretten.

Bilen ble kjørt uten registreringskilt og tiltalte driver en bilforretning i Sarpsborg og Fredrikstad, men ifølge aktor kan ikke bilen knyttes til noen av disse utsalgsstedene eller til tiltalte personlig.

– Årsaken til at han ble identifisert som sjåfør, var utelukkende at politiet angivelig kjente ham igjen, bemerker Fredrikstad tingrett.