Mens Roald lå blødende i ambulansen ble sykkelen stjålet

Ambulansetjenesten mangler rutiner for å ta seg av større eiendeler til folk de er nødt til å kjøre til sykehus. Da Roald Skjerdal ble skadet i en sykkelulykke ble sykkelen satt i veikanten.

Roald Skjerdal

Roald Skjerdal opplevde at sykkelen ble stjålet etter at han falt og måtte hentes av ambulanse.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Roald Skjerdal hadde nesten syklet hele veien til jobb i Moss da kan kom til et sted to sykkelstier krysser hverandre. Der møter han på noen andre og bremser for å ikke treffe dem.

– Jeg hadde litt for stor fart, det var nedoverbakke, og så tippet sykkelen. Jeg fløy over styret og pladask i bakken. Jeg landet på brystet og trynet for å si det rett ut.

Stjålet innen 20 minutter

Sykkelulykke i Moss

Man kan tydelig se blodet etter at Skjerdal falt på sykkelen.

Foto: Privat

Skjerdal knuste nesa, brakk to ribbein og mistet fortennene. Heldigvis var det to menn på stedet som fikk ringt etter en ambulanse.

Blødende og forslått ble Skjerdal kjørt til sykehuset. Men i ambulansen er han mest bekymret for sykkelen som ble stående igjen.

– Jeg var ganske engstelig, for jeg vet at en ulåst dyr sykkel får ikke stå i fred. Så jeg ringte sønnen min som dro bort med en gang og var der innen 20 minutter. Men da var ikke sykkelen å finne. Den var vekk, forteller Skjerdal.

Når politiet blir tilkalt til en ulykke tar de seg av den skaddes eiendeler, men i dette tilfellet var ikke de varslet.

– Fokuset er pasienten

Ambulansetjenesten har selv ikke noen rutiner for å ta vare på sykler.

Kommunikasjonsrådgiver i Sykehuset Østfold Nina Bjerke, sier at det viktigste er å redde liv.

Roald Skjerdal

Slik så Skjerdal ut rett etter ulykken.

Foto: Privat

– Fokuset vårt er på pasienten, og hensynet til liv og helse går foran hensynet til eiendeler. Ambulansepersonellets oppgave er å få pasienten trygt frem til legevakt eller sykehus, sier hun.

Det har Skjerdal forståelse for, og han vil også rose det norske helsevesenet for den behandlingen han fikk. Likevel kunne han ønske at noen hadde tatt vare på sykkelen.

– Det hadde ikke vært så dumt om de hadde hatt en rutine på det, kanskje hatt et opplegg med Flack som politiet har.