Hopp til innhold

Frakter skadde til legevakten i leddbusser

Politiet bekrefter at sju personer er omkommet. Flere personer som ble skadet i eksplosjonen blir fraktet til Legevakten og Ullevål sykehus.

Oslo legevakt tar i mot folk etter eksplosjonen

Legevakten i Oslo har tatt i mot skadde etter eksplosjonen i Oslo sentrum. NRKs reporter på stedet forteller om personer som har kommet med både mindre og større skader.

Foto: Victoria Wilden / NRK

eksplosjon oslo

Skadde personer ble hentet av ambulanse og brakt til legevakten og Ullevål sykehus.

Politiet bekrefter nå at sju personer er omkommet, og at flere personer er skadde i forbindelse med eksplosjonen.

Det er uklart hvor mange som er drept og skadet.

Ullevål sykehus bekrefter at de har fått inn 10 hardt skadde pasienter. De regner med at fleste av de hardt skadde har kommet inn til sykehuset.

Pårørendetelefon ved Ullevål sykehus: 23015144 / 22118080

– Så langt ser det ut som om ingen skal være i livsfare av de ti som har kommet inn til behandling på akuttmottaket. Noen med alvorlige skader, sier Pål Aksel Ness, ved akuttavdelingen på Ullevål sykehus.

Pårørendesenter

Overlege i psykiatri og ansvarlig for de pårørende ved Oslo universitetssykehus Thomas Small forteller at det er ti personer ankommet sykehuset, og at det er 1015 pårørende ved senteret foreløpig.

– Vi har direkte kontakt med de pårørende som har kommet hit. Vår oppgave er for det første å informere dem om hvordan det står til med de skadde, og for det andre skal vi ivareta det følelsesmessige aspektet her, sier Small.

Video Store materielle skader

Store skader i Akersgata etter eksplosjonen.

Katastrofealarm

– Vi har slått full katastrofealarm ved sykehuset, og får også bistand fra sykehus i nærheten, sier pressekontakt ved Ullevål, Jo Heldaas.

Han forteller at i tillegg til bistand fra Buskerud, Østfold og Vestfold er flere SeaKing-helikoptere også er på vei.

– Vi har i 22 ambulanser og fire til fem helikoptere som hjelper til.

Sjokkerte og redde

Ved Legevakten i Oslo har så langt flere personer med større og mindre skader kommet for å få behandling.

– Legevakten står klar til å ta i mot skadde personer, og vi ser at de bruker leddbusser til å frakte personer, sier NRKs reporter, som er ved Legevakten i Oslo, Katarina Theis-Haugan.

– Folk er tydelig preget, og de er redde og sjokkerte over det de har sett, sier Theis-Haugan.

Eksplosjonen ble hørt helt til Nesodden og i store områder utenfor Oslo. Vindusruter er knust helt ned til Gunerius-kjøpesenteret i nærheten av Oslo S.


I beredskap

Ringerike sykehus har slått katastrofealarm, og har melder at de har kalt inn alt tilgjengelig mannskap på operasjonsavdeling, intensiv og annestesi.

Dette betyr at skadde kan transporteres fra Oslo til Hønefoss for avlastning av Oslo sykehusene.

Drammen sykehus er i full beredskap, og har sendt flere ambulanser innover til Oslo.

- Vi rydder nå plass, og forbereder oss på å ta i mot skadede fra Oslo, sier fungerende administrerende direktør Marit Lund Hamkoll i Vestre Viken Helseforetak til NRK.no.