Hopp til innhold

– Brått står vi der og synger sangene for dem

For tre år siden drev kameratene fra Fredrikstad med filmproduksjon for moro skyld som studentbedrift. Nå har produksjonsselskapet Lucky View etablert seg i hjembyen og lager musikkvideoer for noen av landets største artister.

Lucky View og Karpe Diem

Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel fra Karpe Diem er bare noen av de norske artistene de unge film- og musikkprodusentene i Lucky View har jobbet med.

Foto: Privat

– Før kunne vi leke litt mer og gjøre som vi ville, uten å tenke så mye seriøst rundt det. Det har nok forandret seg. Nå er det styremøter og regnskapsføring, formelle ting, sier musikkprodusent Mikkel Graham Guttormsen.

OnklP og Vinni

Sammen med daglig leder Christoffer Pettersen og filmprodusent Magnus Norsted tar han oss imot i Lucky Views lokaler i Gamlebyen i Fredrikstad.

De tre har sammen med filmprodusent Frans Graham Guttormsen og flere frivillige laget informasjonsfilmer, reklamer og musikkvideoer over en lav sko de siste tre årene.

Kameratene har fulgt hverandre tett gjennom flere år. Først som studentbedrift i Gjøvik, og nå som aksjeselskap med base i Gamlebyen i Fredrikstad.

I 2012 hadde de sin første TV-sendte reklamefilm på TV2.

– Tiden har gått helt sinnssykt fort. Det er filmer man har glemt at man har laget, så det er morsomt når de dukker opp. Men det er ikke noe produksjonskvalitet i det vi laget tidlig, forteller Norsted.

Blant navnene de har jobbet med de siste årene finner man Karpe Diem, OnklP, Vinni og Matilda.

– Det som er litt sprøtt er at vi har vokst opp med å høre på musikken deres, og plutselig står vi der og synger sangen for dem. Og det gjør du bare én gang, legger Norsted smilende til.

Se den Lucky View-produserte videoen til «Hvem faen 2»:

Kraftig vind og kalde barn

Også Lars Vaular er en artist gutta har jobbet med flere ganger.

– Nonsens med Lars Vaular var ganske stort. Og Gary Speed nådde ut til 100.000 personer på Youtube. De ble jo mer populære enn studioversjonene. Det er litt kult, sier Pettersen.

Lucky View og Lars Vaular

Musikkvideoen til Lars Vaulars 'Gary Speed' ble spilt inn i et lagerbygg på Østsiden i Fredrikstad.

Foto: Privat

Til begge musikkvideoene ble det gjort lydopptak av sangene samtidig som videoopptakene. Vaular ble så fornøyd med den akustiske versjonen av Nonsens at den ble tatt med som bonusspor på skiva «1001 Hjem».

Opptakene var regissert og planlagt på forhånd, men det dukket også opp ting som gjorde opptakene vanskeligere enn vanlig.

– Vi brukte utstyr vi aldri har brukt før, i en bakgård på Grünerløkka. Det blåste vel 12 meter i sekundet. Vi hadde glemt vindhetter til mikrofonene, og fem av inngangene funket ikke på lydopptaket. Og de stakkars barna! De måtte sitte uten jakke og holdt på å fryse i hjel, sier musikkprodusent Guttormsen.

– Vi har aldri vært mer stresset enn da vi spilte inn den. Men produksjonene hvor vi tar opp lyd og video på en gang er kjempemorsomt. Det er da vi bruker alle ressursene vi har for fullt.

Se musikkvideoen til Nonsens her:

Vil ha flinkere folk

Til nå har gutta jobbet fra to forskjellige lokaler, og har så vidt begynt å snakke om det tredje. De har også to praktikanter, og ønsker seg etter hvert også flere kolleger.

– Vi vil få tak i dem som er mye flinkere enn oss selv. Vi kan ikke holde på som dette for alltid, det er derfor vi vil få tak i folk som er flinkere enn oss. Vi har lyst på normal arbeidstid og ferie vi også, forteller Norsted.

– De siste månedene har det vært mye å gjøre, så vi har lovet oss selv juleferie i år, legger Graham Guttormsen til.

Før han røper at romjulen skal brukes til å spille inn nok en akustisk musikkvideo, denne gang med den lokale Fredrikstad-artisten Ester Adele.